Vanochtend aan het ontbijt troffen we twee andere gasten van de B&B, een echtpaar uit Aquitanië, grofweg het gebied boven Bordeaux. We hebben gezellig met hun en de B&B gastheer en -vrouw zitten kletsen. We kregen nog een leuke fietstip,  namelijk een fietsroute langs de kust op o.a. boven het Estuarium noordelijk van Bordeaux.

We reden vandaag een rondje vanuit onze B&B door de heuvels van de Drôme des Collines naar het stadje Saint Antoine l’Abbaye met mooie en indrukwekkende abdij. Mooie eenvoudige beklimmingen, fraaie uitzichten en rustige wegen vormden de hoofdingredienten voor vandaag, net als het weer. Dat weer was helaas voor een keer niet echt fraai te noemen. Op de heenweg kregen we een eerste bui over ons heen die we deels nog konden vermijden door te schuilen onder wat bomen. Aangekomen bij de abdij hield de regen even op zodat we tijd hadden om nog voor de lunch de abdij te bekijken. Zowel van buiten als van binnen een hele mooie plek. Er waren ook wat restaurantjes en in één daarvan belanden we voor de lunch. Wij waren de eerste gasten voor de lunch maar al snel zat het kleine restaurant bomvol met mensen die wat wilden eten en met mensen die wat kwamen drinken om de regen te ontvluchtten die met bakken uit de hemel kwam gevallen. Wij namen daarom alle tijd om een lekkere gegratineerde raviolischotel te eten gevolgd door dessert en cappuccino die op zijn Frans met slagroom ipv melk bereid was.

Om 14:00 verlieten we het restaurant en konden we buiten even snel de buienradar checken. Dat zag er niet bepaald hoopvol uit. Om nog op het meest geschikte moment te kunnen vertrekken hebben we nog kort wat tijd doorgebracht in het gratis abdijmuseum. Hier was een alleraardigste tentoonstelling over parfum. Er was aandacht voor de geschiedenis van parfum, de medische eigenschappen die er ooit aan toegekend werden en de verschillende soorten parfum door de eeuwen heen. Veel soorten waren ook te ruiken, sommige roken lekker maar de meeste veel te indringend.

Na het museumbezoek trokken we al onze regenkleding aan om door de regen de overige 22km van de tocht te fietsen. Regenjas, regenbroek, overschoenen! Maar gelukkig wordt de soep, zoals zo vaak, niet zo heet gegeten als die opgediend wordt. Al na een half uur was het weer droog en brak zelfs de zon nog af en toe door. De terugweg was heel erg fraai en ging grotendeels over smalle, volledig autoluwe, heuvelachtige weggetjes. Terug in onze B&B, na dik 40km en meer dan 500hm, bood de gastheer ons iets warms te drinken aan, waarvan we dankbaar gebruik maakten. De warme choco smaakte bijzonder goed.

Omdat we op tijd terug waren in de B&B hadden we nog alle tijd om onze fietstassen in te pakken voor de komende dagen want vanaf morgen gaan de tassen weer mee op de fiets tot en met donderdag.

We hebben weer heerlijk gegeten in de B&B. Weer met kaas en dessert, wat deze keer bestond uit een overheerlijke peren-chocoladetaart. Overigens bleek dat zijn alleen maar kookten voor fietsers die aan dit arrangement deelnamen. Normaal gesproken doen ze geen Table d’Hotes. We zijn dus lucky!

Download file: 2016-10-01.gpx

1 reactie

RiAnt · 2016/10/01 op 22:10

Hopelijk morgen mooier weer, hier regent het ook soms met pittige buitjes en morgen waarschuinlijk ook, dat is minder leuk voor het slot mêlee morgenmiddag. Gr.

Gesloten voor reacties.