Vandaag zijn Christel en ik naar basisschool De Grote Lier in Molenhoek geweest om een les van GIPS bij te wonen. Interessant en leuk om te zien hoe de kinderen al spelenderwijs kunnen ervaren hoe het is om met een bepaalde beperking te leven. Er is daarbij aandacht voor allerlei soorten beperkingen, van spasmen, tot blindheid, doofheid, licht verstandelijke beperkingen, gekluisterd zijn aan een rolstoel, etc. Zo moesten de kinderen een stukje rijden met een rolstoel, een stukje lopen met een blinddoek en taststok en dammen zonder handen. Ze speelden een kwartetspel waarbij ze niet mochten vragen welke kaart ze wilden maar moesten aanwijzen en uitbeelden. Ook speelden ze een dominospel terwijl ze geblinddoekt waren. Tijdens het braillespel konden ze hun naam of iets anders in braille schrijven. Één van de kinderen schreef “meester Marsel is aardig” in braille daarmee goed duidelijk makende dat de kinderen enthousiast waren, Marcel was namelijk één van de begeleider namens GIPS.

Saillant detail was dat één van de GIPS vrijwilligers mij vertelde dat ze eigenlijk met een GIPS bus hadden willen reizen maar die was dus weer eens stuk. De vrijwilligers waren dus nu volledig op eigen vervoer aangewezen.

Wij weten nu nog beter waarvoor wij donaties werven!