Wat een bijzonder jaar was dit voor Christel en voor mij!

Na de verkoop van mij bedrijf besloten we een tijdje vrijaf en tijd voor onszelf te nemen. Deze “sabbatical” begon voor Christel eind vorig jaar en voor mij eind februari. En wat hebben we genoten! We begonnen met de aanschaf van nieuwe fietsen, twee Santos Travel Lite reisfietsen en een nieuwe (nou ja, tweedehands) mountainbike voor Christel. Die Santos fietsen zijn nadrukkelijk gekocht voor fietsvakanties en ons doel dit jaar was dan ook een lange fietsvakantie. Maar we begonnen ons “sabbatical” met een lekkere en lange wintersportvakantie in Sankt Ullrich waar we heerlijk geskied, gelanglauft en bovenal genoten hebben. Hierna begonnen de voorbereidingen voor het echte hoogtepunt van dit jaar, onze fietsreis van Malden naar Rome. Wat was dit een fantastische reis en wat een fantastische manier om lekker lang en sportief vakantie en van elkaar te genieten. Als kerst op de taart konden we dit ook nog eens doen voor een goed doel.

Maar hiermee zaten de goede dingen des levens voor dit jaar er nog niet op. Meteen na de fietstocht naar Rome zijn we weer meer gaan mountainbiken, want eind augustus stond een Transalp met Vasasport op het programma. Ter voorbereiding van die Transalp zijn we ook nog een paar dagen in het Sauerland wezen biken, ook heel erg leuk. De Transalp en de kleine week voorafgaand in Sölden waren natuurlijk weer helemaal top. Vermoeiend. Dat wel, maar wat bloeide ons mountaibikehart op en wat hebben we veel bijgeleerd op mountainbikegebied (en aan lef gewonnen, misschien nog belangrijker),

Maar ook dat was nog niet voldoende. We verlangden al weer terug naar onze Santos fietsen en boekten dus nog een korte fietsvakantie met SNP in de Vercors, voorafgaand door een paar dagen Bourgogne. En tenslotte zijn we ook nog gaan wandelen in de mooie Cabo de Gata in Andalusië. We voelen ons gezegend dat we zo veel vakantie kunnen vieren op manieren die ons zo ontzettend bevallen.

veloviewer2016Waren de vakanties al actief en sportief, ook tussendoor hebben we nog het nodige aan sportieve activiteiten ondernomen, waaronder weer allerlei hardloopwedstrijden (vooral najaar) en wat mountainbike toertochten en vaste routes. Ook daar hebben we steeds van genoten. Door al dat gereis en al dat gesport hebben we behoorlijk wat actieve kilometers afgelegd dit jaar. Veel en veel meer dan andere jaren. Het plaatje van Veloviewer laat wat mooie statistieken zien. En natuurlijk hebben we ook op andere manieren genoten van het leven. Talloze heerlijke diners tijdens en buiten de vakanties vulden onze culinaire wensen in. De fietstocht naar Rome was bijkans een culinaire ontdekkingstocht door een deel van Europa. En zelfs culturele uitstapjes ontbraken niet in ons programma.

En nu? Christel is druk doende met vrijwilligerswerk en ik ben alweer bezig met het opstarten van nieuwe zakelijke activiteiten, waarover binnenkort meer. Maar: ons sabbatical zit er nog niet op. Vandaag zijn we in Ehrwald gearriveerd voor een weekje skiën met Joris, Nicole, Jurre en Emiel. Daarna zijn we een paar weekjes thuis waarna we afsluiten met nog één grote reis, 7 weken reizen door Nieuw Zeeland.

Categorieën: Uncategorized