En van het langlaufen zijn we weer terug bij het skiën. Met het weer vandaag zat het wel goed. Af en toe een zonnetje, meest bewolkt, nevel die meeviel en heel af en toe nog een sneeuwbuitje. Kortom: prima skiweer.

We wilden in ieder geval één keer La Longia doen, de lange rode dalafdaling van bovenop Seceda op 2500 meter hoogte tot aan het dalstation van de Seceda lift. Eigenlijk een logische pistes om als laatste te doen, maar we weten nooit of we energie en tijd genoeg hebben om dat ook daadwerkelijk te doen. Daarom deze pistes vandaag maar als eerste gedaan en het bleek een heerlijke piste! Volgens de boekjes is die 10km lang maar volgens mij meting (SkiTracks) kom ik nog niet aan de 9km. Maar dus wel 1300 hoogtemeters! Hierna hebben we gelijk de dalafdaling aan de andere kant gedaan, richting St. Cristina om vervolgens daar de cabinelift omhoog te nemen naar Col de Raiser waar we een paar pistes gedaan hebben, waaronder een hele steile zwarte waarna we weer naar St. Cristina geskied zijn om met de Gardena Express (een ondergrondse treinverbinding) naar de andere kant te gaan.

Bovenaan de Salong hebben we geluncht. De eerste piste na de lunch was de Ciampinoi. Van eerdere dagen wisten we al dat het eerste stuk van die piste heel steil en doorgaans heel slecht, want veel sneeuwhopen is, en dat was dus ook vandaag het geval. Ik ben tot twee keer toe stevig gecrasht. Gelukkig zonder erg. Christel wist overeind te blijven. Gelukkig was de rest wel weer goed te doen. Via wat kortere pistes zijn we toen naar Monte Pana gegaan, waar we gisteren nog langlauften. Eerst een hele lange blauwe piste geskied en vervolgens een mooie verkeersarme rode piste. We zagen toen dat we een doorsteek konden maken naar Cristina via een rode piste waarmee we weer sneller de terugweg zouden kunnen aanvangen en dus misschien wel de lange dalafdaling naar Ortisei nog een keer zouden kunnen doen. Die piste bleek meer een skiroute. Aan het begin heel simpel en uiteindelijk heel erg lastig en uitdagend (bijna off-piste), maar wel heel erg leuk!

En dus konden we afsluiten met nog een keer La Longia om het totaal aan geskiede kilometers voor vandaag op 42 te brengen, een record voor ons. Heerlijk! Maar wel nog eventjes een warme choco met een stuk koek genoten bij een kleine hut aan die piste, Vanavond eten we voor één keer niet in het hotel, maar gaan een tip van Wim opvolgen, namelijk eten in het restaurant van het zwembad van Ortisei.