De laatste langlaufdag! Vandaag gekozen voor Monte Pana boven Santa Cristina. Een relatief nieuw langlaufgebied dat zich afficheert als een een echt langlaufcentrum en we moeten zeggen dat is niet zonder reden. Perfect geprepareerde en perfect aangegeven loipen. Heel veel beter dan als op de Seiseralm.

Vanochtend was het nog best zonnig en deden wij een loipe van dik 5km, de Palusc loipe. Een hele mooie route die op en af gaat en met veel bochtenwerk. De condities waren helemaal perfect zodat het lekker ‘glijden’ was en we eigenlijk snel vorderden. We waren ook niet de enige die aan het langlaufen waren. Aan een korte pauze bovenop Palusc hadden we genoeg om de route vervolgens vlot af te maken; 5,1km met ongeveer 150 hoogtemeters. Gemiddelde snelheid was iets meer dan 5km/h. Daarna lekker geluncht op de pistes van Monte Pana.

En toen kwam de keuze voor de middag: nog een keer Palusc of onze eerste ‘rode’ loipe, La Buja. We besloten om gewoon te beginnen en op de splitsing Palusc / La Buja te beslissen. Het was ondertussen aardig gaan sneeuwen dus de condities waren niet meer optimaal. Opvallend was het verschil met de ochtend: we kwamen geen andere langlaufers meer tegen. Toch ging het nog lekker genoeg, zodat we besloten om La Buja te doen. Die bleek eigenlijk vooral rood omdat die meer van je conditie vraagt (want bijna 7km met bijna 200hm), maar dat is voor ons niet het grootste probleem. Technisch gezien was die niet moeilijker dan de blauwe routes die we eerder gedaan hebben. Één pauze was weer genoeg en daardoor waren we tamelijk vroeg (15:20) bij het restaurant voor een kopje chocomel. Daar besloten om een taxi terug te nemen naar Ortisei omdat we geen zin meer hadden in gedoe met de stoeltjeslift die we anders hadden moeten nemen. ’s Ochtends hadden we even genoeg gedoe gehad. Het is simpelweg niet fijn om met de ski’s en stokken in de hand in een stoeltjeslift plaats te nemen.

Langlaufen is goed bevallen! Niet iets om een hele week te doen, maar als afwisseling van het skiën een prima idee!


1 reactie

Liesbeth · 2016/03/07 op 22:33

Had even niet gezien dat ook vandaag er al weer op stond. Het ziet er prachtig uit met al die sneeuw (en jullie ook hoor ;-). En zo te zien is het inderdaad best rustig (misschien doen langlaufers het alleen ’s ochtends ??). In de rust ook nog een sneeuwbuikschuiver tegengekomen???

Gesloten voor reacties.