Het was weer eens tijd om een zadelpauze te nemen, een dag dus zonder fietsen. Dat noemen we ook wel eens een rustdag maar omdat we dan altijd iets anders actiefs gaan doen noemen we het vanaf nu een zadelpauzedag.

Het was de bedoeling om vandaag een niet al te lange wandeling te doen maar wel echt eentje in de bergen van The Lake District. En dat is gelukt, dat wil zeggen het aantal kilometers. Met 7,5km een beperkte lengte. Ook dat in de bergen is gelukt. Maar zo’n wandeling is dan niet meteen eenvoudig. Deze wandeling ging van New Dungeon Ghyll naar Stickle Tarn, een bergmeertje. Omhoog. En tamelijk steil omhoog. En toen vanaf het meer nog verder en heel veel steiler omhoog tot op een richel (‘ridge’) hoog boven het meer. De eerste poging om die richel te bereiken mislukte jammerlijk. Na eerst een paar honderd meter met handen en voeten over losse stenen en rotsen gestegen te zijn bleek de route geblokkeerd door manshoge rotsblokken. Daar konden en durfden we niet overheen. Een tweetal mannen die voor ons uitliepen was het wel gelukt, maar helaas moesten wij terug. Gelukkig was die terugweg nog net te doen. Terug bij het meer hebben we toen het volgende pad omhoog genomen en dat was gelukkig een heel goed en duidelijk pad en kwam iets verder op de richel uit. Nog hoger, maar veel gemakkelijker. Onderweg naar het meer en verder naar de richel al heel veel mooie uitzichten mogen zien. Weliswaar werd het geleidelijk aan wat heiig, maar het bleef mooi. Vanaf het hoogste punt vervolgens een alternatieve route teruggenomen (volgens onze routebeschrijving verder gaan zou te lang duren) die stevig dalend na een paar kilometer terug beneden aankwam. Uiteindelijk ongeveer 800 hoogtemeters overwonnen, soms met stukken van boven de 60%. Best veel op zo’n kleine afstand! Maar wel een hele mooie wandeling.Kort maar zwaar! Onze benen voelden wel heel erg waar toen we bij het hotel uit de auto stapten.

Ondanks de hele middag dreiging van regen buien en af en toe erg benauwd, hebben we niet meer dan een paar spetters gehad. En geen donder, geen bliksem en geen hele donkere dreigende wolken.

Categorieën: VakantieWandelen