Uiteindelijk bleek vandaag een soort rustdag te zijn, want de route die we gereden hebben was, voor één keer, relatief eenvoudig en licht, maar wel weer mooi. Kwam goed uit, want we hadden allebei nog behoorlijk wat spierpijn van de wandeling van gisteren en willen toch ook graag morgen nog een stevige wandeling doen.

We reden vandaag de Skiddaw Loop vanuit Keswick. De eerste helft konden we over asfalt opwarmen met geleidelijk klimmen. Daarna werd het off-road steviger klimmen met een aantal technische passages door een heel desolaat gebied. Niet alles was te rijden. Verder grotendeels eenvoudige off-road afdalingen met nog een paar lastige stukken, soms een paar meter lopen. De laatste afdaling naar Keswick was simpel maar heel veel fun! Weer een mooie route bij grijs maar droog en aangenaam koel (in tegenstelling geloof ik tot de rest van Europa) weer. Aangekomen in Keswick sloten we af met een lekkere Latte bij Saddleback Café, een fietscafé met allerlei curiosa rondom het thema fietsen.

De route was vandaag bijna 29km met ongeveer 600 hoogtemeters. Lekker licht dus vergeleken bij wat we voor de rest gereden hebben. Tevens was dit de laatste rit van de vakantie. Meldenswaardig is dat Christel, in tegenstelling tot andere jaren, alleen maar een keer zachtjes in de modder is gevallen en verder helemaal niet! Zelf ben ik twee keer omgevallen (telt niet als echt vallen, toch?) met alleen wat schrammetjes als gevolg. Maar wel, voor het eerst in jaren mountainbiken, twee lekke banden!