Met heel mooi zomers weer vandaag weer een leuke tocht gemaakt. Deze was gebaseerd op een tocht die we gevonden hadden op PedalNorth.com, een fantastische website met veel goed geclassificeerde MTB routes in het noorden van Groot-Brittannië. Deze tocht heet Claife Heights en begint aan de overkant van het meer. Omdat het een relatief korte tocht was (24km) had ik er een mooie route van hotel naar ferry bij bedacht over een steile smalle asfaltklim gevolgd door een heel erg mooie bridle way. Een prima start.

De route zelf was weer erg afwisselend. Deels over asfalt en deels over bridle ways en singletracks. Na een eerste stevige asfaltklim vanaf de ferry voerde een eerste hele gave bridle way/single track ons weer terug naar het meer. Bijna bij het meer krijg ik weer een lekke band :-(. Wederom snake-bite. Waarschijnlijk mijn achterband te zacht en te veel gewicht op het achterwiel bij het overwinnen van een hindernis van een scherpe stenen rand. Snel de band verwisselt bij het meer en weer verder. Hier volgde al snel een onverharde klim naar Hawkshead die te lastig was om helemaal te rijden, want knetter steil en gladde grote stenen. Dit betekende een flink stuk lopen en naderhand nog een paar korte stukken. De beloning was er echter naar. Een hele gave downhill naar Hawkshead waar we bij de Red Lion Inn een lunch genoten hebben. Na de lunch was het gelijk weer klimmen naar Grizedale Forest waar we een stukje van de Northface MTB trail meepikten. Een aangelegde single trail met veel bochten werk, wat kleine rock gardens en een aantal stukken “northshore achtig” pad over houten planken. Heel gaaf. Na wat eenvoudigere gravelpaden kregen we nog een aantal, soms hele technische, maar sowieso mooie bridle ways terug naar de Ferry, voor de kiezen.

Weer in Bowness onszelf maar eens getrakteerd op een ijsje. De temperatuur was er wel naar. Tenslotte nog een paar kilometers uphill naar Windermere. Totaal net iets meer dan 37km met meer dan 900hm.

Vanavond hebben we gegeten in “Hooked”, het nummer één restaurant van Windermere, volgens TripAdvisor. Een visrestaurant (geen vleesgerechten op de kleine kaart!), waar we inderdaad heerlijk gegeten hebben. Zo goed, dat we gelijk ook geboekt hebben voor vrijdagavond. Mooie plek om de vakantie af te sluiten.