Nog even een leuk gezegde dat we gisteren ook in het Dales Bike Centre tegenkwamen: “sleep, ride, eat cake”! En dat namen ze daar erg letterlijk gezien de grote hoeveelheden cake die er in het café uitgestald lagen.

De dag begon vandaag grijs en de weersvoorspelling hield in dat er wat buien konden vallen. Toch een route uitgekozen om te gaan biken en uiteraard geen spijt. Het werd vandaag een route direct vanaf het hotel. Eerst over asfalt een beetje op en neer naar Bainbridge om vandaar uit de Cam High Road oftewel The Old Roman Road te nemen: een kilometers lange klim over een oude romeinse weg. Losse stenen, rotsen, steile en minder steile stukken. Een lekkere uitdaging, maar wel allemaal te rijden. Daarna een heel stuk over de Pennine Way, een zogenaamde Bridle Way. Eerste stuk heel mooi op en af met mooie uitzichten en heel goed te doen en daarna een lastige en technische afdaling door het groen. Het pad was soms lastig te vinden. Christel lag hierdoor op een gegeven moment in de modder, zeg maar in het moeras. Dat kwam omdat ik ook al doorgereden was en vervolgens in de modder stond. Christel hoorde mij niet stop roepen (het waaide verschrikkelijk hard) en besloot door te rijden om niet net als ik natte voeten te krijgen. Maar daardoor kwam ze alleen maar dieper in de zomp terecht en kukelde dus om. En alsof Murphy erop gewacht had begon het toen ook nog te regenen. Effe vloeken en weer verder. Best wel gave afdaling overigens, ook al was het aan het regenen. En de val van Christel was zonder erg, alleen maar met hele vieze kleren en schoenen.

In Hawes aangekomen hebben we snel wat sandwiches gekocht om dit in ons hotel op te eten. In ons hotel eerst even lekker warm gedoucht en vervolgens kleren en fietsen schoongemaakt. Verder beetje gelummeld. Vanavond weer aangenaam gegeten en daarna nog een tijd gekletst met een stel engelse fietsers uit New Castle. Altijd leuk om wetenswaardigheden over fietsen en mooie fietsgebieden uit te wisselen. Door dat gesprek begint nu het idee vastere vormen te krijgen om zaterdag door te rijden naar het Lake District. We zien wel. Eerst hier in de Dales nog een paar leuke dagen doorbrengen.