Wat een prachtige dag. Een mooie en lange MTB tocht met mooi weer. Hoe mooi mountainbike tochten in de Dales kunnen zijn! Wat willen we nog meer?

Omdat de weersverwachtingen voor vandaag de beste van de week waren hadden we gisteren al besloten vandaag een lange tocht te maken. We kozen voor de Tour of Wensleydale. Daarvoor reden we eerst een stuk over een rustige asfaltweg met mooie, typische Dales, uitzichten naar Askrigg. Hier begon de route echt. Eerst een stukje over asfalt en daarna een genadeloze klim van Cubeck over stenige paden en groene weiden naar Stake Allotments. Gaaf maar ook heel zwaar. Grappig, al die schapen die de hele tijd wegrennen als we in de buurt komen. Minder grappig, al die schapenstront die op sommige stukken maar moeilijk, niet dus, te vermijden is. Verder ook heel veel konijnen die links en rechts wegrennen en heel veel hekken van de ene weide naar de andere, die we open en dicht moeten doen. Na het hoogste punt volgde een lekker licht aflopende stuk over de heuvel. Dat ging al snel over in een steile heel erg stenige afdaling. Alle concentratie was nodig om geen brokken te makken. Die afdaling eindigde in een klein lieflijk dorpje (dat geldt trouwens voor alle dorpjes hier) waar we het tweede deel van onze lunch genoten hebben.

Na de lunch over een mooie half geasfalteerde weg naar de Aysgarth Falls, mooi brede watervallen in het Wensleydale. Na die uitgebreid bekeken te hebben ging het verder over een mooie bridle way naar Castle Bolton. Die bridle way werd op een gegeven moment een gave smalle single track door hoge struiken. Leuk! Castle Bolton was onze laatste stop. Een mooi kasteel tegen de heuvels gelegen. Met een tearoom! Tijd voor wat drinken en een lekker gebakje. Christel koos voor een gebakje met de welluidende naam “Rocky Road”; toepasselijk voor de rit van vandaag. Na het kasteel ging de route over een kilometerslange bridle way terug naar Askrigg. Dat stuk route was deels gemakkelijk maar deels ook weer heel lastig. Maar wederom heel erg mooi. Over asfalt volgde een supersnelle afdaling naar Askrigg, waarvandaan we over dezelfde weg terugreden als die we ’s ochtends hadden genomen. Na 53km en flink wat (bijna 1000) hoogtemeters waren we wel klaar voor vandaag en gelukkig ook weer bij ons hotel.

Nog even over dat hotel. We verblijven 6 nachten in het Stone House Hotel bij Hawes. Een leuk oud engels landhuis dat nu hotel is. Fraai gelegen met een mooie tuin. Een leuke kamer met privé serre en een best restaurant maken dat dit een perfecte plek is voor het eerste deel van onze vakantie.


2 reacties

RiAnt · 2015/06/25 op 20:53

Ziet er geweldig mooi uit, daar krijg je weer zin van, maar helaas is dat niet meer voor ons weggelegd. Geniet er maar van gr, RiAnt

Liesbeth · 2015/06/24 op 22:54

Ziet er weer supermooi uit! Wij krijgen hier spontaan zin om ook weer naar Engeland te gaan. (wat we overigens al van plan waren) Wat ik mij van het Lake District herinner is dat het veel bergachtiger is dan deze Dales. Met de Jaguar reden we – dat was geloof ik daar – “hardnot pass”, een zeer steil stukje bergweg (zeg maar met je bodemplaat aan de grond als je teveel de binnenbocht nam). Verder met de Jaguar een nationaal park proberen te doorkruisen, maar Job wilde niet meer verder toen we in een droge rivierbedding stonden met de auto (toch jammer ;-). Met de mountainbikes zijn zulke zaken echter veel makkelijker denk ik (hoewel ook veel uitputtender), in elk geval nog veel plezier toegewenst!

Gesloten voor reacties.