Zoals altijd tijdens onze mountainbike vakanties houden we een rustdag middenin de week. Vorige week betekende dat wat rondhangen en shoppen in Ilanz en deze week een beetje van hetzelfde in Sankt Moritz. Maar net als vorige week moest er natuurlijk wel getraind worden met het oog op de halve marathon in Eindhoven op 12 oktober a.s. Vanochtend dus eerst maar gaan hardlopen.

Een vriendelijke dame uit de bediening in ons hotel, zelf een hardloopster, had ons een route aangeraden rondom het meer van Champfèr, eventueel meerdere keren te rennen. Ons schema schreef een training van 12km voor en volgens afstandmeten.nl was het rondje rond het meer ongeveer 5,5km. Dus twee keer het rondje gerend plus de eerste keer nog een stukje extra door een heel mooi natuurgebiedje met het Lej Marsch (een soort van vennetje). Ging ondanks de hoogte, we rennen hier op 1900 meter, bij mij erg goed. Ik had nog bakken van energie over aan het einde. Voor Christel was het aanmerkelijk zwaarder maar toch ook goed te doen. Als we vandaag thuis waren geweest dan hadden we de Bruggenloop in Nijmegen gelopen net als vorig jaar. Nu was dit onze eigen variant op de Bruggenloop. Een “wijfie” vlak voor een bruggetje moet dit aantonen ;-).

Vanmiddag zijn we naar Sankt Moritz gegaan om daar te lunchen en nog wat inkopen te doen. Gaf ons tevens de gelegenheid om het jetset-achtige Sankt Moritz, denk aan Rolls Royce met chauffeur bij het meest luxe hotel in het centrum van Sankt Moritz, eens wat nader te bekijken. Volop mode winkels van de bekende merken met kleding die en onbetaalbaar is (een pak kost dan evenveel als onze hele, toch al niet goedkope, vakantie) en soms ook nog eens oerlelijk. Maar ook met mooie gebouwen en lekkere Kaffee mit Kuchen.

Aansluitend in ons hotel de tijd genomen om een eerste vakantievideo te monteren, namelijk de Runca Trail van afgelopen zaterdag. En natuurlijk ook nog routes uitgezocht om morgen en vrijdag te rijden. It ain’t over yet!