Hiep hiep hoera, ik ben vandaag jarig! En dus moest er iets bijzonders gebeuren. Maar eerst natuurlijk afscheid nemen van ons heerlijke hotel Surselva in Surcuolm met zijn aardige eigenaren. We kregen zelfs nog wat lekkers mee om na te genieten van ons bezoek.

Om mijn verjaardag extra luister bij te zetten hadden we besloten te gaan “freeriden”. In Flims, dat zo ongeveer op onze weg naar Sankt Moritz lag, heb je de mogelijkheid om met bike en al met de stoeltjeslift naar boven te gaan om de Trek Runca Trail te rijden, een flow trail van de beste soort: 8km lang genieten van kuipbochten, pumptracks, northshores etc. We besloten om de trail twee keer te rijden, dus kochten we dagkaarten voor de lift. Vanwege een bike event voor vrouwen, was die voor Christel de helft van de prijs. Altijd meegenomen met die torenhoge prijzen hier in Zwitserland. En verder hadden we bedacht dat het misschien toch wel slim zou zijn om protectie te huren (full body protection en knie beschermers). Dus ook dat maar gedaan. Zit wel warm trouwens, zo’n harnas.

Na twee stoeltjesliften (inclusief gehannes om de fietsen op te hangen aan de stoeltjes) waren we dan boven, klaar om te gaan met de nodige zenuwen in ons lijf. Dat wel. Het eerste stukje was nog even lekker inkomen, vergelijkbaar met andere paden die we al eerder reden, maar toen begon de fun. Een rappe opeenvolging van kuipbochten, stukjes rock garden en pump track zetten ons zinnen op scherp en lieten de adrenaline door ons lijf gieren, ook al deden we het relatief rustig aan. Iets verder naar beneden volgden nog allerlei north shore elementen, de eerste keer best eng, maar o zo leuk! De camera heeft de hele tijd gefilmd, dus na montage wordt nog duidelijker hoe leuk dit wel niet is en wat eea inhoudt. Beneden aangekomen waren we best wel vermoeid. Tijd voor lunch dus. En daarna … nog een keer! De tweede keer ging al wat sneller en liep uiteraard nog een stuk lekkerder. Heelhuids kwamen we beneden aan. Te laat, maar ook te vermoeid, voor nog een ronde. Maar we hebben onszelf wel nog even beloond met een Ben&Jerries ijsje.

De route naar ons volgende hotel, Randolins in Sankt Moritz, was heel erg mooi. Heerlijk cruisen door een ruig berglandschap. Dit hotel is een heel ander hotel dan Surselva, maar met nette kamers en de nodige faciliteiten voor het biken. En de ligging … die is fantastisch. Met zicht op hele hoge bergen en mooie weiden direct achter het hotel. Het eten vanavond, voorafgegaan door een Prosecco van het huis vanwege mijn verjaardag, was heel erg goed. Heerlijk verfijnd en erg creatief. Dat wordt weer genieten!