De dag begon nog heel redelijk met een oversteek van Gradac naar het eiland Korcula. De boot vertrok om 7:00 en gelukkig was het water rustig. Tijdens het varen hebben we ontbeten en daarna werd het plan uitgelegd om een lange tocht te maken op Korcula. Nog tijdens de uitleg echter verslechterde het weer enorm waarna de plannen snel aangepast werden: naar Korcula haven om daar op de boot te lunchen. Eventueel zouden we in de middag dan nog een tocht maken als het weer zou verbeteren.

De ochtend hebben we verder doorgebracht met kletsen en een spelletje Spacebeans met een aantal Zwitserse reisgenoten. Al die tijd bleef het stevig tot ontzettend hard regenen. Na de lunch echte knapte het weer binnen een half uur helemaal op. De zon liet zich zelfs uitgebreid zien. Daarom kregen we na de lunch een korte stadsrondleiding door het mooie Korcula, waarna we ons snel konden prepareren voor een korte MTB trip.


Voor die tocht verlieten we Korcula over asfalt om al snel af te draaien naar een onverharde weg (de gids noemt alle onverharde wegen ‘Schotterwegen’, maar tussendeks diverse varianten zitten hemelen van verschil). De gids kende dit alternatief zelf ook niet zo goed en hij was zijn normale GPS vergeten, dus moest zijn smartphone uitkomst bieden. Uiteraard kansloos, dus werd mijn Garmin met OpenMTB kaart ingezet. Die kaart bleek verrassend goed. De route die de gids wilde volgen stond er precies op. Het bleek een erg mooie route, afwisselend op en af en afwisselend simpele en lastigere stukken onverhard. Het pad was eigenlijk al heel droog op grote plassen na, die soms alleen maar doorkruist konden worden. Splash dus! De route bood mooie uitzichten en eindigde bij een dorpje aan zee. Na een koffiepauze ging het vanaf hier over asfalt terug naar de boot. Zo’n 20km en 250-300hm was het resultaat van deze korte trip. Maar vanwege uitzicht, zon en grote funfactor toch heel erg leuk.


Terug in het dorp nog een lekker ijsje gegeten. Tijdens het avondeten begon het weer hard, extreem hard zelfs, te regenen en te onweren. Na het avondeten werden nog foto’s getoond en uitleg gegeven over de San Snova, die door de familie van de kapitein op ambachtelijke wijze is gemaakt van eikenhout.

De dag afgesloten met een paar spelletjes Uno met een 4 Duitse en 2 Zwitserse reisgenoten. Nu hopen dat we lekker kunnen slapen in deze rumoerige haven. Ik ben benieuwd wat het weer morgen gaat brengen. Dit zal wederom sterk bepalend zijn voor de invulling van de dag.

– Posted using BlogPress from my iPad