Vandaag was het eindelijk echt goed weer met veel zon. De boot zette koers naar Mljet waar we een mountainbike tocht over de lengte van het eiland zouden maken. De eerste helft van de tocht was grotendeels onverhard. Eerst door het nationaal park Mljet en langs de zoutmeren met een wat langere stop dan gepland (iemand had gebroken ketting en vervolgens moest de gids nog een stukje terug omdat hij zijn zonnebril bij de kettingreparatie had neergelegd).


Vervolgens onverhard omhoog om op een pad hoog langs de kust uit te komen. Super mooi biken! Aan het eind van dit stuk volgde na een paar honderd meter asfalt weer een heel mooi onverhard stuk dat op-en-neer ging met wederom mooie uitzichten.


Eenmaal op het asfalt bleef het asfalt tot we weer bij de boot kwamen. Op zich een hele mooie weg, maar jammer van het vele asfalt in deel 2 vandaag. Eigenlijk was meer onverhard de bedoeling geweest, maar door de pech aan het begin van de tocht en door de mindere planning van onze gids, hadden we daar geen tijd meer voor.

Op de boot aangekomen werd al snel de, op dat moment ook zeer gewenste lunch, gereserveerd. Tijdens de lunch voer de San Snova naar Sipan wat ook onze eerste aanleghaven was. In de zo’n zag deze er wel heel veel mooier uit. In Sipan hadden we nog ruim de tijd om zelf iets te gaan doen. Christel wilde nog zwemmen en snorkelen en dat kon aan een strandje een paar kilometer verderop. Dus op fietsen daarheen. Na Christel’s zwempartij zijn we nog even op een verhoging geklommen om de bloedmooie zonsondergang aan de andere kant van het eiland te kunnen bewonderen.


Terug op de boot heerlijk gegeten (inktvis!) gevolgd door een korte les Kroatisch (niet te doen dus). De avond afgesloten met een cocktail bij de bar aan de haven.

De tocht vandaag was 50km met bijna 800hm. Hopelijk kunnen we de geplande tocht voor morgen, van Slano naar Dubrovnik – 35km asfalt-, nog wat aanpassen voor meer km’s en off-road.

– Posted using BlogPress from my iPad


2 reacties

Riant · 2013/10/11 op 15:46

Wat fijn dat jullie nu mooi weer hebben’!!’groetjes van Olivier en van Lotte en van Anna

Leny Wijts · 2013/10/11 op 10:16

Eindelijk het weer dat jullie verdienen. Prachtige zonsondergang.
Nog veel plezier en héél mooi weer.

Leny

Gesloten voor reacties.