Een lekker korte etappe vandaag: 32km met 500hm. De eerste 8km waren weer erg fraai en gingen grotendeels over onverharde wegen door een verstild landschap. Bij de nadering van Loulé, waar we op de eerste dag ook doorheen gekomen waren, werd de weg wat saaier maar Loulé zelf was nu erg gezellig en levendig, in tegenstelling tot vorige week zondag. We hebben wat rondgestruind en inkopen gedaan in de overdekte markt. Leuk om al die (verse) waren uitgesteld te zien staan. Waaronder ook een Corvina, een lokale vis waar Christel zaterdagavond een smakelijk stuk van genoten had. Na dit bezoek hebben we smakelijk en bijzonder (Christel een witte binnenschoten met haas en ik inktvis met aardappeltjes) in een aanpalend restaurantje gegeten.

Na de pauze was het, weliswaar relaxed, klimmen geblazen. Kilometers lang door gehuchtjes en aangename landschappen omhoog, het laatste stuk nog een beetje steil. Na het hoogste punt restte ons nog een lange afdaling naar São Brás. Nog even een stukje extra om een leuk uitzicht te kunnen genieten. Belangrijk is dat we daar een leuke plek hadden om onze sinaasappels en kersen te eten.

In São Brás een beetje rondgelopen en wat aardige plekjes van het dorp gezien. Nog genoten van een koffie met ijs, na eerst per ongeluk een iced coffee besteld te hebben, wat dus niet lekker is! Het avondeten was in een restaurant een kleine kilometer verderop. Een bijzonder restaurant want, volgens Tripadvisor, een legendarisch restaurant voor de regio waar mensen van heinde en verre, Portugezen zowel als buitenlanders, naartoe kwamen om van de goedkope en lekkere gerechten te genieten. Hét gerecht van ‘Luis dos Frangos’ is kip piri piri en die was dan ook heel erg lekker. Nog nooit zo’n lekkere halve gebraden kip gehad. En extreem goedkoop. Met frietjes en wat sla kosste het €4,50 per persoon. Onze hele maaltijd koste met toetjes, water en een fles witte wijn net geen €21. Belachelijk goedkoop dus en waarschijnlijk mede daarom ook gezellig druk (tjokvol).

Nog opvallend: terwijl de mussen in Nederland blijkbaar van het dak vielen was het hier juist ‘fris’. Net boven de 20 graden met aardig wat wind, maar prima fietsweer!


– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: FietsenVakantie