Nogmaals uitgebreid rondgetoerd in het heuvelland tussen Alte en kust tijdens de route vandaag die ons weer veel dichter bij de kust bracht. Een route van 54,5km met 850hm.

Vanochtend eerst door een mooi heuvellandschap via dorpen als Benafim naar het natuurgebied Rocha Da Pena, een bijzondere geologische formatie. Vanaf het dorp Penina rijden we er over een mooie onverharde weg naartoe. We bedachten dat we wel tijd hadden om een korte wandeling te maken in het natuurgebied. Die bleek erg mooi met mooie uitzichten over de Rocha en de omliggende dalen en dorpen. Na dit intermezzo zijn we doorgereden naar het heuveldorp Salir waar we onze picknick verorberden op een bankje bij de Ruinas do Castelo.

Na de pauze ging de route verder door een heel mooi gebied met kleine gehuchtjes en mooie uitzichten. De route verliep hier behoorlijk glooiend. Na dit hele mooie stuk kwamen we op een saaier stuk van zo’n 5km uit waar we op de eerste dag ook al overheen gekomen waren. Door de forse tegenwind konden we niet ‘even doorraggen’. Aan dit saaie stuk kwam een eind met een kilometerslange klim door gehuchtjes en dorpjes als Paragil waar we ons zelf nog even op een ijsje trakteerden. Na de ice-break ging het steil verder omhoog. Maar ‘what goes up must come down’, dus konden we uiteindelijk weer gaan dalen. Door een kleinschalig landschap bereikten we, weer door kleine gehuchtjes, de een nog charmanter dan de ander, ons mooie hotel in Benfarras. Lekker op tijd, zodat Christel nog even van het zwembad kon genieten.

Bijzonder aan het dit botel zijn overigens de vele oude motorfietsen die verspreid in het hotel staan. Geeft zo een heel eigen karakter.


– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: FietsenVakantie