Een heerlijk afwisselende etappe vandaag, met uiteindelijk 54km en 500hm. De route voerde ons eerst door heuvelachtig, glooiend terrein, maar vooral naar beneden naar het plaatsje Estoi met een leuk pleintje bij de kerk en het Palacio de Estoi. Volgens de routebeschrijving van Eigen Wijze Reizen werd dit Palacio verbouwd tot Pousada (luxe staatshotel) en dat we met een beetje geluk in de tuinen konden van het Palacio. Maar: de poort bleek dicht! Voor Christel geen probleem. Die klom gewoon via een prieeltje van 2m hoog naar binnen om rond te kijken en wat foto’s te nemen. Ondertussen raakte ik aan de praat met een Portugese oudere vrouw die prima Frans sprak. Die vertelde dat het Palacio gewoon via de andere kant benaderd kon worden en dat daar de Pousada was. Hoezo een beetje gedateerde beschrijving? Hoe dan ook was het Palacio erg fraai.

Hierna hebben we eenvoudig geluncht (€3,5 voor een halve portie voor Christel) op het kerkplein. Daarna via een aardige vrij vlakke weg naar Moncarapacho. Daar raakten we de weg even kwijt maar met wat hulp van een ‘local’ konden we onze route vervolgen. Over smalle kronkelweggetjes langs citrusboomgaarden naar de heel erg mooie lagunekust. Deze volgend kwamen we uit bij ons overnachtingsadres voor 2 nachten: Pedras del Rei, een vakantiepark waar we een minihuisje kregen met een woon-slaapkamer, keukentje en badkamer.

Na het inchecken zijn we nog doorgereden naar Tavira. Een mooi stadje met veel leuke straatjes, kerken en een burcht. Vandaag deel één van het bezoek aangezien we er morgen weer doorheen komen. We hebben ons bezoek vandaag beperkt tot de zuidkant van de rivier die er dwars doorheen stroomt.

Terug bij het vakantiepark hebben we in het bijbehorende restaurant heerlijk gegeten en gedronken. Buiten onder een boom gekeken naar de kleuren van de zonsondergang en de jagende zwaluwen en vleermuizen. Een ultiem vakantiegevoel.


– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

Riant · 2013/06/20 op 15:52

Wat mooi daar!!! Hier ook mooi weer net als bij jullie zo te zien. Groetjes

Gesloten voor reacties.