Voor vandaag staat een lange tocht op het programma van Aljezur langs de kust naar Sagres in het zuiden. Totaal 65km met toch weer 800hm. Maar de stevige wind, die we het grootste deel van de tijd schuin van achtere hadden, zorgde ervoor dat het allemaal erg meeviel.

Via een mooie maar ook wat drukkere route rijden we eerst naar Carrapateira waar we een ommetje door de duinen en over de kliffen maken. En wat een ommetje! Onwaarschijnlijk mooie uitzichten op de kust, fantastische duinen maken het dat het ongelooflijk is dat de routebeschrijving nog aangeeft dat dit ommetje weggelaten kan worden. Dan mis je dus één van de hoogtepunten van de hele vakantie! Op diverse plekken bovenop de klippen zijn uitzichtpunten aangelegd waar we dan ook met veel plezier van gebruik maken. De foto’s kunnen slechts een stukje van het verhaal vertellen.

Weer terug in Carrapateira hebben we geluncht (gevulde inktvis, eenvoudig maar lekker) en nog even het dorpje bezocht. Daarna een omhoog naar de hoogvlakte waar we kilometer na kilometer verslinden met de wind in de rug. Uiteindelijk komen we uit bij Vila do Bispo waar de route de drukkere weg verlaat om via een hele stille weg, deels onverhard, op de kust aan te koersen. Op de kustweg rijden we eerst naar het uiterste Zuid-West puntje van Europa: Cabo São Vincente. Na hier rondgekeken te hebben en flink uitgewaaid te zijn vervolgen we de route, weer met de wind in de rug, naar Sagres. Daar bekijken we nog het fortaleza do Promentorio voordat we naar het hotel gaan. Snel douchen en eten in restaurant Gigi. Lekkere vis en een heerlijk passievrucht toetje.


– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: FietsenVakantie