We verblijven twee nachten in Hameau de Valouse, dus vandaag de keus uit luieren of een rondrit. De rondrit dus. Vanaf het hotel gelijk een klim van 3,7km naar het hoogste punt van de dag. Gevolgd door een vele (15) kilometers lange afdaling. Hele mooie uitzichten onderweg met prachtige herfstkleuren. Door kleine dorpjes met leuke straatjes, kerkjes, ruïnes en mooie doorkijkjes.

In één zo’n dorpje, Rousset les Vignes, hebben we gelunched. Weer konden we niet kiezen. Een simpel restaurant met alleen een vast dagmenu. Dat was vandaag Oeufs Cocotte vooraf gevolgd door konijn met mosterdsaus en pasta. Beide verrukkeluk, inclusief de dingen waarvan wij eerst dachten dat het lever was, maar bij nader inzien tot de conclusie kwamen dat het niertjes waren. En uiteraard, naar goede Franse gewoonte nog een derde gang, het toetje. Hier wel keuze uit een aantal zoete dingen en kaas. Een lunch passend bij ons 15 jarig huwelijksjubileum.

Hierna de reis voortgezet naar Nyons. Via de kaart en GPS een iets andere route bedacht dan van de SNP. Kleinere leukere weg. In Nyons een tijdje rondgefietst langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de Pont Roman en de bijzondere Tour Randonne. Na een bijzonder drankje op een terrasje, siroop van Salie voor Christel en siroop van munt voor mij, hebben we het laatste stuk van de reis aangevangen. Eerst geleidelijk stijgend over een, helaas, drukke weg gevolgd door wat fanatieker stijgen over een veel kleinere weg de bergen in. De laatste twee kilometers waren gelijk aan die van gisteren. Totaal vandaag 64km en 750hm.

Morgen een korte maar, naar verluid, zware dag naar Auberge de


– Posted using BlogPress from my iPad

Location:Grange Basse,Valouse,Frankrijk

Categorieën: FietsenVakantie