Vandaag een hele fraaie route van 45km met meer dan 1000hm van ons hotel bij Valouse naar de chambre table et d’hôte Les Bayles, een aantal kilometer buiten la Motte Chalancon. Een route over grotendeels smalle weggetjes en door kleine dorpen. Echt een route door de bergen ook, al gaat het hier om laaggebergte. Door kloven en smalle dalen. Na de eerste beklimming en daarop volgende bijzonder fraaie afdaling hebben we lunch ingeslagen in Sahune. Brood met kaas en een soort van grove paté van konijn. Uiteraard ook nog wat olijfjes en drinken gekocht.

Daarna begonnen we aan de langste beklimming van de dag of misschien wel van de vakantie. Van bijna 400m naar bijna 1000m, de col de la Pertie. Een schitterende beklimming met steeds wisselende landschappen. Onderweg zagen we nog een grote groep roofvogels. Ik dacht dat het gieren waren wat later ook bevestigd werd door de eigenaar van de chambre d’hôte. Op 2/3 van de klim hebben we lekker lang de tijd genomen voor onze heerlijke picknick lunch. De afdaling na de Col was wederom erg fraai en heerlijk. Kilometers lang lekker dalen door een fantastisch landschap! Bijna beneden hebben we de restanten van onze lunch verorberd. In la Motte Chalotte nog een ijsje gegeten om daarna de klim naar onze verblijfplaats voor de nacht te beginnen. Weer door een mooi landschap. De klim zelf was onregelmatig en erg zwaar. We hadden nog even moeite om onze chambre d’hôte te vinden. We reden er zo langs om een paar honderd meter verder (en nog weer wat hoger) om te keren. De eigenaar was even nergens te vinden maar onze kamer (wat we konden zien aan de tassen die er al stonden) was niet op slot. Uiteraard hier ter plekke gegeten. Iets anders was onmogelijk geweest. Eten wat de pot schaft, maar wel bijzonder en erg lekker. Met veel toewijding bereid.

We zitten nu nog even lekker buiten te lezen en dit artikel te schrijven. Er zijn alleen krekels te horen. We zitten hier echt in de middle of nowhere en dan nog een paar kilometer verder.

Slechts één foto toegevoegd vandaag. Ik heb hier een hele beperkte verbinding. De rest volgt wel als we terug zijn.


– Posted using BlogPress from my iPad

Location:Les Bayles, France

Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

Liesbeth · 2011/09/29 op 21:25

Hallo,
Wat een mooie verhalen weer en ook de foto van vandaag (eigenlijk gisteren) vind ik erg mooi. In de herfst krijg je toch echt andere kleuren. Is het een jeneverbes in het midden van de foto (en staan die er meer)?
Gelukkig is het weer hier ook heel mooi en hoef ik niet al te jaloers te zijn. Vandaag ook gefietst (pakweg 10 hoogtemeters, bepakking variërnd tussen de 20 en 35 kg). Naar zwemles, naar kinderdagverblijf Olivier ophalen, weer naar zwemles en toen naar huis en onderweg nog een lekker ijsje voor Anna en een slush puppy voor Lotte en mij. Een leuke middag dus. Jullie nog veel plezier toegewenst morgen en ook nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag, heel veel groetjes, Liesbeth

Gesloten voor reacties.