Bij het vertrek bleek een kleine vergissing gemaakt. De bagage van een ander stel fietsers was per taxi naar ons hotel onderweg ipv naar hun hotel. Na wat heen en weer telefoneren besloot de hotel eigenaar vanmiddag maar zelf de boel recht te trekken. Wat bij aankomst in Hameau de Valouse ook gelukt bleek.
De route vandaag was compleet anders dan gisteren. Meer natuur, minder cultuurlandschap en bergen! De kleuren onderweg waren ontzettend mooi en warm. Een voordeel van de herfst en dat vandaag de hele dag de zon scheen. Tegen lunchtijd arriveerden we in Saoù. Bijzonder mooi gelegen tussen diverse rotsformaties in een decor van groene bergen. De keus aan restaurants die open waren was beperkt tot één. Nadeel van een maandag. Dat ene restaurant serveerde op maandag alleen maar snacks. Als lunch kon je een combinatie van diverse snacks nemen: wekpotjes met koude asperge soep, vleesbal en groentepotje (ik heb dan toch maar wat bonen gegeten); stukje kaas, brood en vlaai/taart. Best ok en wel spannend. Na de lunch liep de route alsmaar op tot op de Col de la Sausse op 790 meter.
Hierna volgde een heerlijke lange afdaling. Deels door de Gorges de Trente Pas. Tenslotte nog een klimmetje naar de Hameau de Valouse. Het eindige met het steilste stuk klimmen van de vakantie tot nu toe. De route vandaag was 55km met dik 850hm. Ons hotel is wederom erg mooi en karakteristiek. Erg afgelegen tussen de bergen. Waarschijnlijk een opgeknapt gehuchtje. Vanavond weer vis met amandel maar compleet anders als gisteren.


– Posted using BlogPress from my iPad

Location:Hameau de Valouse

Categorieën: FietsenVakantie

1 reactie

RiAnt · 2011/09/26 op 23:07

Hoi, Christel en Leon, van Harte proficiat met jullie trouwdag, geniet ervan en zo te zien is dat al vaak gelukt
dus dat zal vandaag zeker lukken, lekker eten.(o.a. een lekker stuk gebak zou ik zeggen) lekker fietsen en lekker ontspannen. We horen wel of dit gelukt is. Groeten RiAnt

Gesloten voor reacties.