Tijd voor een dagje stad. Gisteren zijn we in Leeuwarden aangekomen en omdat Leeuwarden best wel wat bezienswaardigs heeft, we zin hadden in één dag van het zadel en het vandaag best warm zou worden, besloten we tot twee overnachtingen hier. In een kamer met airco. Joepie! En dus hebben we Leeuwarden uitgebreid bekeken.

We zijn vanochtend begonnen met een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Mooie huize, herenhuizen, de scheve toren, hofjes kerken en nog veel meer hebben we bekeken. Tevens hebben we wat streetart meegepikt. Ook altijd erg leuk. Bijzonder fraai was overigens de herontwikkelde Blokhuispoort, de oude gevangenis van Leeuwarden. Nu zitten daar allerlei bedrijven, horeca, de bibliotheek e.d. Heel fraai gedaan. Benieuwd of de Nyma-herontwikkeling een Nijmegen ook zo’n gave uitstraling gaat krijgen. Met VR Lab willen we daar namelijk naartoe.

Na een lunch aan het water en het restant van de stadswandeling zijn we naar het Fries Museum gegaan, daar hadden we gisteren al voor geboekt. Heerlijk rustig en koel. Maar bovenal ook een mooi museum met o.a. een tentoonstelling over de geschiedenis van Friesland en eentje over Friesland tijdens de 2e Wereldoorlog. Na het museumbezoek was het tijd voor de, naar eigen zeggen lekkerste ijskoffie van Leeuwarden. Of dat waar is weten we niet, maar lekker was die!

We sloten de dag af met een lekker etentjes in een restaurant met een heel groot terras. De horeca lijkt met een inhaalrace bezig! Fijn voor hun dat het weer meewerkt! Morgen fietsen we naar Sneek. Dat zou zo’n 75 kilometer moeten zijn met ook een bezoek aan de In onze collectie nog missende Elfsteden stad Bolsward. Hopelijk blijft het droog. En als het weer zondag nok om is, maken we dan nog een fietstocht door het Friese merengebied en gaan dan maandag naar huis. Dat is althans de voorlopige planning.