De eerste fietsdag was meteen een echte: 54,5km met 900hm! Na het ontbijt eerst even de fietsen installeren en afstellen. Vervolgens via de brug van ons hotel in Praia de Faro naar Faro. Dat bood gelijk de eerste leuke foto momenten.

Vervolgens via een afwisselend maar ook wat rommelig landschap naar Loulé waar we moeite hadden om een café of iets dergelijks voor de lunch te vinden. Bijna alles was dicht vandaag. Uiteindelijk een soort van broodjesbar gevonden. Best aardig. Na de lunch nog even Loulé bekeken. Een wat grotere stad met een mooi oud centrum.

Na Loulé ging het via diverse dorpjes en gehuchten naar Alte. Dit dorp heeft een mooi centrum met goed onderhouden en kleurrijk geschilderde huizen. Heerlijk om even rond te rijden. Tevens heeft Alte een soort van waterattractie in de vorm van een riviertje waarlangs allerlei vertier is. Best leuk. Even buiten Alte (na nog eens 1km heuvelopwaarts karren) vonden we ons hotel voor vandaag, hotel Alte. Hier zullen we later in de vakantie nog een keer verblijven. Heel mooi uitzicht vanaf het hotel en lekker eten, al was het minder speciaal dan gisteren.

Overigens kon het weer vandaag beter zijn. Na de middag veelal bewolkt en met de altijd aanwezige wind bepaald niet warm. De volgende dagen zou het weer echter heel veel beter moeten worden.


– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: FietsenVakantie