Een relaxte tocht vandaag met 46km en zo’n 500 à 600hm. Maar wel heel erg mooi.

Vanochtend eerst een uurtje aan de fietsen geknutseld. Onder andere beter afstellen versnellingen, zadel van Christel gefinetuned en de kettingen gesmeerd. Van alles hadden we veel plezier vandaag en de komende dagen profiteren we daar uiteraard ook van.

Bijna de hele tocht ging over rustige en autoluwe wegen. Met uitzichten op boomgaarden, landerijen en vrije natuur in een heuvellandschap. Soms golvend en soms ruig. We hebben ook nog een uitstapje gemaakt naar een mooi stuwmeer. De weg ernaartoe was zeker zo mooi als het meer zelf al was ook dat de extra kilometers waard.

Hierna volgde een late lunch. Erg lekker en bizar goedkoop. We willen wel spenderen om Portugal uit het economisch dal te trekken, maar met €16 voor een hoofdgerecht, nagerecht en drankjes voor 2 personen, is dat niet gemakkelijk!

Het vervolg van de route was ontzettend mooi. We eindigden vandaag op tijd in Silves bij ons hotel. Tijd genoeg om te voet het mooie Silves te verkennen. O.a. een mooie kerk en een Moors Kasteel maakten indruk. Leuk waren ook de Ooievaarsnesten her en der in de stad. Voor Nederlandse begrippen heel bijzonder, maar hier struiken ze er spreekwoordelijk over.

Weer lekker gegeten en nog een tijdje gekletst met een heel sportief Nederlands stel (ook fietsers) uit Afferden. Gezellig!


– Posted using BlogPress from my iPad

Categorieën: FietsenVakantie

2 reacties

Liesbeth · 2013/06/14 op 00:02

Hoi zussie en schoonbroer, Ziet er weer heerlijk uit, het weer het landschap! Veel plezier de komende dagen. Groetjes, Liesbeth

Riant · 2013/06/11 op 07:50

Wat prachtig!!! Geniet ervan Gr

Gesloten voor reacties.