3-Flüsse-Route

3-Flüsse-Route

Met het oog op de aanstaande fietsvakantie in de Algarve willen we nog een aantal langere tochten maken. Voor de Hemelvaart donderdag en vrijdag besloten we om een tweedaagse tocht te maken met overnachting in een hotel. Al zoekende kwam ik uit op de 3 Flüsse Route vlak over de grens. Deze route ligt aan de overkant van de Rijn en loopt deels door het natuurgebied de Hohe Mark. De drie rivieren waaraan de naam ontleend wordt zijn trouwens de Rijn, de Lippe en de Issel. De route wordt min of meer door deze rivieren ingesloten.

De auto parkeerden we donderdagochtend in Marienbaum, een stukje voor Xanten. Over leuke paden reden we naar het fietspontje bij Xanten. Dit pontje, dat alleen op woensdagen, vrijdagen en zon- en feestdagen vaart vanaf de lente, biedt plaats aan heel veel fietsen. Op deze Hemelvaartsdag was het aardig druk in ieder geval. Vanaf de overkant van de rijden hebben we de goed gemarkeerde 3-Flüsse-Route gevolgd. Een aangename route over autoluwe wegen. De route voert deels ook over onverharde (maar goed berijdbare) paden en is erg afwisselend. Er zit ook nog een beetje hoogteverschil in, maar veel is het niet. Onderweg zijn nog wat kastelen te bewonderen, waaronder het mooie Wasserschloß in Raesfeld. Voordat we daar kwamen hebben we natuurlijk nog Kaffee mit Kuchen genoten in Schermbeck. Na 87km kwamen we bij ons, vooraf gereserveerde hotel, het Marienthaler Gasthof in … Marienthal. Een aardig hotel met nette kamers en goede bedden en … heel belangrijk … een goed restaurant waar we heerlijk gegeten hebben.

Dag twee voerde ons over het westelijk deel van de route, via Hamminkeln en Rees terug naar Bislich om weer met het pont overgezet te worden naar Xanten. Het westelijk deel is minder mooi dan het oostelijk deel van de route. Met name het stuk voor Rees is eigenlijk niet de moeite waard. Gelukkig was de rest wel aardig met enkele hele mooie stukken. Na het saaie stuk voor Rees was Rees zelf, met oude stukjes aan de Rijn en een sculptuurpark, wel weer de moeite waard. De 85km van vandaag brachten we ons weer terug bij de auto. Ruim op tijd thuis om nog even lekker te gaan eten bij Enoteca da Noi in Malden.

En hier is de

Download file: 3fr_totaal.GPX.

Categorieën: Fietsen