Eigenlijk wilde we vandaag een Marokkaans Pastilla gerecht maken. De recepten vonden we te moeilijk en dus zijn we zelf maar creatief geweest. We hebben wat ideetjes genomen en daaruit een eigen hartige taart verzonnen. En het resultaat was bijzonder geslaagd. Overheerlijk. Dat willen we vaker maken en daarom het recept maar opgeschreven. Variëren met de ingrediënten kan en levert vast ook goede resultaten op. Dit is echt een recept voor wie van de kruidige (maar milde) Marokkaanse keuken houdt.

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 350 gr lamsgehakt (rund- of kalfsgehakt kan vast ook)
  • Één ui of 5 sjalotjes
  • 1 grote teen knoflook
  • 60gr gepelde en ongezouten pistache noten in stukjes (hakmolen)
  • 2 aubergines
  • 40 gr. geraspte Pecorino kaas
  • 1 ei
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1 – 2 theelepels Ras El Hanout Marokkaanse Kruidenmix (o.a. verkrijgbaar bij de AH)
  • 1/2 – 1 theelepel kaneel poeder
  • zout en peper
  • Een paar blaadjes verse munt
  • 3 – 4 takjes verse basilicum
  • Een pakje bladerdeeg (10 plakken, heb je niet allemaal nodig)
  • Beetje paneermeel

Lekker etenVoorbereiding

Ui/sjalotjes snipperen. Pistache in stukjes hakken. Aubergine in kleine blokjes snijden (incl. schil en pitjes). Pecorino raspen. Ei kloppen. Munt en basilicum klein knippen of scheuren. Oven voorverwarmen conform instructies op pakje bladerdeeg.

Bereiden

1 – 2 lepels olijfolie verwarmen in een koekenpan of wok. Gesnipperde uitjes toevoegen. 1 – 2 minuten bakken. Lamsgehakt toevoegen en beginnen met rul bakken. Knoflook erboven uitpersen en goed doorroeren. 5 minuten (rul) bakken. Tomatenpuree, kaneel en flinke theelepel Ras El Hanout toevoegen. Pistache toevoegen. Goed doorroeren. Zout en (beetje) peper naar smaak toevoegen. Nog 5 minuten laten bakken en apart zetten.

1 – 2 lepels olijfolie goed heet laten worden. Aubergine blokjes toevoegen en even roerbakken. Zout naar smaak en rest Ras El Hanout toevoegen. Nog even bakken (totaal 5 – 8 minuten).

Gehaktmengsel, aubergine mengsel, pecorino, munt en basilicum goed door elkaar roeren.

In de tussentijd (lage) ovenschaal beboteren en bodem bedekken met bladerdeeg. Vijf minuten bakken in de oven (temperatuur en stand conform verpakking) om de bodem wat stevigheid te geven. Uit de oven halen, bodem licht bestrooien met wat paneermeel en gehakt – aubergine mengsel eroverheen verdelen. Geklopt ei verdelen over het gehakt – aubergine mengsel. Afdekken met hele plakken bladerdeeg en dichtvouwen of bedekken met reepjes bladerdeeg.

In de oven bakken totdat bladerdeeg goudbruin is. 20 minuten moet genoeg zijn maar zie verpakking.

Lekker met wat salade en rijst. Heerlijk om er een stevige rode wijn bij te drinken.

Eet smakelijk!!!

Categorieën: Culinair

1 reactie

Leny Wijts · 2013/04/15 op 11:53

Ja, ja. En ik maar watertanden, terwijl ik mijn droge boterham eet 😉

Gesloten voor reacties.