Afgelopen vrijdag hebben we de 60e verjaardag van mijn broer gevierd in Zuid Limburg. Samenvallend met het mooie weer natuurlijk een prima gelegenheid om een hotel te boeken (dat werd Gulpenerland in … jawel … Gulpen) en lekker te gaan fietsen in het heuvelland. Het feest was in ieder geval erg leuk. Bijzonder leuk was het om na lange tijd weer een keer mijn neven Luc en Martijn (en aanhang) te spreken.

Omdat Christel nog steeds wat last heeft van de val van een aantal weken geleden hadden we bedacht om gewoon op de weg te rijden, maar wel met de mtb met het oog op de broodnodige training voor onze vakantie. Zaterdag hebben we de 3e Lus van de Amstel Gold Race 365 gereden. Een mooi rondje met heel veel bekende klimmen. Enne … super mooi weer. Wij zijn de route begonnen even buiten Gulpen, ongeveer boven aan de Keutenberg. Daardoor konden we iets rustiger beginnen. Achtereenvolgens kregen we vervolgens de Cauberg, Geulhemmerberg, Bemelerberg, Wolfsberg, Loorberg, Gulpenerberg en de Kruisberg voor de kiezen. Toen was het voor Christel wel genoeg voor die dag en heeft zij de kortste route naar ons hotel in Gulpen genomen. Ik heb de route afgemaakt en dus ook nog de lastige Eyserbosweg, de veel simpeler dan verwachte Fromberg en tenslotte de Keutenberg beklommen. Die laatste had ik nooit eerder beklommen en ik moet zeggen, het viel reuze mee al had ik op deze klim wel als enige klim zaterdag de ‘granny gear’ (lichtste verzet) nodig. Het kleine voorblad had ik overigens alleen maar nodig op de Kruisberg, Eyserbosweg en Keutenberg. De rest ging ook prima op het middenblad.In het totaal heb ik iets meer dan 80km en ongeveer 1000hm gereden. Christel kwam tot 70km met wat minder hm.

Zaterdagavond hadden we (net als vorig jaar rond deze tijd) met Leny en Mathieu afgesproken om te gaan eten in restaurant Bellevue te Simpelveld. Erg lekker en super gezellig.

Vandaag hebben een rondje op basis van het knooppuntennetwerk gereden. Vooraf route uitgezocht, knooppunten op een briefje gezet dat we vervolgens als een kokertje om het stuur van Christel geplakt hebben (los zodat het gedraaid kan worden). Wederom een erg leuke route en weer erg mooi weer. Een paar stukjes liepen gelijk aan de route van zaterdag maar dat kon de pret niet drukken. Een rondje tegen de klok in, grofweg Gulpen – Schin op Geul – Valkenburg – Sibbe – Cadier en Keer – Banholt – Slenaken – Teuven (B) – Sippenaeken (B) – Epen – Mechelen – Vijlen – Lemiers – Orsbach (D) – Bocholtz – Simpelveld – Eyserheide – Wittem – Gulpen. Wederom met mooie klimmetjes, waaronder een mooie lange klim vanuit Teuven naar het hoogste punt van de route. We hebben het relatief rustig aan gedaan met uitgebreide lunch in La Frontiere in Slenaken en een milkshake in An gen Kirk te Vijlen. Toch nog zo’n 70km met ongeveer 700hm (na correctie, want GPS gaf 900hm aan; we zullen wel nooit weten wat het nu echt is). Na het fietsen hebben we nog lekker gegeten op het terras van hotel Gulpenerland.

Categorieën: Mountainbike