Vandaag, Hemelvaartsdag, was het weer fantastisch fietsweer. Misschien een beetje veel wind maar de hele dag zon en heerlijke temperaturen. Maar … omdat we volgende week zaterdag op vakantie vertrekken wilden we nog even Christel’s ouders met een bezoekje verblijden. Daarom een herhaling van tweede paasdag: met de MTB over grotendeels onverharde wegen aan de oostkant van de Maas naar Holthees en langs de westkant van de Maas (deels onverhard, maar grootste deel verhard) terug. Vandaag reed Christel gelukkig wel mee. Althans tot aan Holthees. Zij nam de trein terug en ik de fiets.

Christel en een beetje Leon

Christel en een beetje Leon

De heenweg was wederom fantastisch. Al zeg ik het zelf, ik heb een mooie route weten samen te stellen met stukken Mookerheide, Reichswald en de bossen tussen Ottersum en Bergen. Brede paden, single tracks, eenvoudige stukken, technische stukken en ook nog wat klimmetjes. Super! We hadden de route wat aangepast om de allerergste stukken zand te vermijden en dat is aardig gelukt. Ook in de buurt van de Sint-Jans Berg hebben we iets anders gereden dan vorige keer (toen ik eigenlijk fout reed), maar wel erg mooi.

Het bezoekje aan mijn schoonouders vervolgens was, zoals altijd, erg gezellig en relaxed. Liesbeth en de kinderen waren er ook dus dat verhoogde de pret nog een keer.

Pauze

Pauze

De terugweg was erg zwaar voor mij omdat ik de hele tijd tegen de wind in moest fietsen. Thuis gekomen waren mijn benen dan ook behoorlijk vermoeid. Dat mag natuurlijk wel na 93km! Meer dan 5 uur op de fiets gezeten. Langer dan de vorige keer, met name omdat we op de heenweg een stuk rustiger aan gedaan hebben.

Een heerlijke bikedag! Komend weekend gaan de fietsen mee naar Schoorl. Eens zien of de route daar nog een beetje te berijden is. Zo niet dan gaan we lekker cruisen in Noord Holland. Op de harde weg fietsen is ook leuk. Kunnen we kilometers vreten.

De Niers

De Niers

Categorieën: Mountainbike

1 reactie

Marcel Frenk · 2011/06/02 op 22:19

Hallo Leon, leuk om te lezen dat jij deze dag o.a lekker fietsend hebt doorgebracht.
Heb jij de route op gps? Mn bossen onder Gennep ken ik niet, maar je kunt er mooi biken!
Kom je woensdag meetrainen met LV? Kunnen we aan de zandskills werken, in Schoorl nuttig.
Grtz!

Gesloten voor reacties.