Gisteren heb ik de Oranjetocht a.k.a. Zandhazentocht te Horst gereden net als vorig jaar op Koninginnedag. En net als vorig jaar ook alleen. Christel heeft wel gefietst maar dan de 45km tocht op de weg. Ze had toch nog wat te veel last van haar schaafwonden. Het afgelopen najaar hebben we deze tocht overigens wel met zijn tweetjes gereden. De tocht ging nu precies andersom dan beide tochten vorig jaar. Leuk en ik denk daardoor iets gemakkelijker op sommige stukken.

De tocht wordt gekenmerkt door bijzonder weinig asfalt en heel veel en lange stukken single track. Veel draaien en keren in de bossen en ontelbare kleine bultjes op en af. Op de 50km t.o.v. de 40km zit ergens voor de pauze een kilometers lange singletrack met een heerlijke flow. Ik kan me niet herinneren of die er vorig jaar ook al in zat. Hoge fun factor dus!

De organisatie was ook weer dik in orde maar net als vorig jaar waren de gele pijlen, een fantastische kleur als de zon schijnt en ze hangen in een lichtgroen decor, van de route aanduiding een kleine uitdaging op zich. Op een tweetal plekken langs de route zijn foto’s van mij gemaakt. Die zijn vandaag op een website verschenen en in blijde verwachting ben ik door alle 650 foto’s gegaan, maar helaas! Geen enkele foto van mij is geplaatst. Boe! Maar gelukkig las ik dat ze nog bezig waren met foto’s te plaatsen en dat nu pas iets meer dan de helft online staat. Er is dus nog hoop. Morgen nog maar eens kijken. En anders volgende keer zelf foto’s maken en die volgende keer komt er heus wel.

Update 2 mei 2011: hoera! Vier foto’s van mij en ook nog eentje van Christel met haar gelegenheidsfietsmaatje Liesbeth.

Categorieën: Mountainbike