Vandaag ben ik met de mtb naar Holthees gereden vanaf Malden om daar eerste paasdag te vieren. Helaas moest ik alleen omdat Christel afgelopen vrijdag met de mountainbike gevallen was. Ze had daar nog te veel last van om mee te gaan. Even een weekje of zo niet fietsen voor haar.

Even pauze

Even pauze

Ik had afgelopen week een route samengesteld in Garmin Basecamp op basis van een route naar en door het Reichswald waar ik de tracklog van had en de tracklog van de toertocht in Ottersum eerder dit jaar. De tussenstukjes en het laatste stukje heb ik zelf toegevoegd in Basecamp. Doelstelling was om zo veel mogelijk onverhard naar Holthees te rijden. Dat is aardig gelukt. Ik denk dat zo’n 70% van de heenweg onverhard was. Eerst via de bossen bij Malden – Molenhoek – Mook – Plasmolen naar het Reichswald gereden. Vervolgens door het Reichswald naar Venzelderheide. Dan over asfalt naar Ottersum waar ik de toertocht route heb opgepakt. Die ging voor een groot deel over smalle en soms wat bredere bospaden naar Afferden en Bergen. Een paar stukken waren wel heel mul en soms moest er dus even gelopen worden. Meestal ging het echter goed. Vanuit Bergen vervolgens over asfalt naar het pontveer Bergen – Vierlingsbeek en naar Holthees.

Anna op haar mountainbikeje

Anna op haar mountainbikeje

In Holthees lekker Pasen gevierd en zelfs nog de finale van Luik – Bastenaken – Luik gezien. Om 17:15 ben ik voor de terugweg vertrokken. Tot aan Vierlingsbeek begeleid door Anna (op haar eigen mountainbikeje), Liesbeth en Anton. Door de Maasheggen via Vierlingsbeek, Boxmeer, St Agatha naar Cuijk (grotendeels vlak langs de maas). Dan pontveer en via Mook terug naar Malden.

 

Totaal dik 93km gefietst en meer dan 4h 45 minuten op de fiets gezeten. Nog zo’n 500hm (volgens GPS) meegepakt. En een gemiddelde van 19,3km/h (volgens km teller). Heel erg opvallend: geen noemenswaardige pijn aan mijn kont en geen pijn in de onderrug. Dat moet het resultaat van de fietsmeting zijn. Joepie!

Anna, Liesbeth en Antoon rijden stukje mee

Anna, Liesbeth en Antoon rijden stukje mee

Anna

Anna

Korte pauze aan de Maas

Korte pauze aan de Maas

 

Download file: MHM_filtered.gpx
Categorieën: Mountainbike