Begin dit jaar wilden we al een keer een toertocht in dit gebied rijden, maar die ging vanwege overvloedige sneeuwval op het allerlaatste moment niet door. Wel zijn we toen met wat lokale bikers gaan fietsen. Wat we toen zagen deed ons verlangen naar een complete toertocht en vandaag was dus onze kans. Met mooi weer, lekker fris temperatuurtje en tijd genoeg hield niets ons tegen om de 50km te rijden.

En wat een mooie tocht. De mooiste tot nu toe dit jaar. Mooie natuur, heerlijke singletracks, lastige en steile klimmetjes (en lang niet zo kort als de tochten in N.O. Brabant die we meestal tijden), spectaculair afdalingen, technische stukken en snelle stukken. Zo ongeveer alles wat mountainbiken in Nederland leuk kan maken zat er wel in en dan wel met flink wat hoogtemeters (volgens de GPS 580hm, maar ik weet niet of dat klopt). O ja, en dat met maar heel weinig asfalt. Organisatie was ook perfect. De route was uitzonderlijk goed aangegeven en bij elke weg van betekenis die overgestoken moest worden stonden mensen van de organisatie klaar om de bikers veilig over te laten steken (het verkeer werd gewoon even tegengehouden). De pauzeplaats was goed verzorgd, maar doordat er veel meer mensen gekomen waren dan verwacht (volgens iemand van de organisatie deden 915 bikers mee tegen zo’n 600 vorig jaar) was het eten al op tegen de tijd dat wij daar aankwamen. Gelukkig was er wel genoeg te drinken en eten hadden we zelf genoeg bij.

Aan het begin twijfelden we nog even of we voor de 30 of 50km zouden gaan. We zijn maar wat blij dat we voor de 50 kozen. We gaan hier zeker nog een keer op herhaling.

Download file: Meinweg_21-10-2010_filtered.GPX

Let op: lees dit eerst als je de tracklog wilt downloaden.

Categorieën: Mountainbike