Afgelopen zaterdag toertocht Vierlingsbeek gereden net als in 2008. Mijn vrouw en ik reden de 45km, die overigens bijna 50km bleek te zijn. In ieder geval: een erg leuke en goed georganiseerde tocht. En met dit weer helemaal toppie! In 2008 reden wij deze tocht ook al eens; ook toen vonden we de tocht de moeite waard. Dit jaar was de route wel heel anders dan in 2008. Op de eerste plaats ging de route precies andersom (eerst Geijsteren daarna Overloon) en daarnaast werden voor een flink deel andere paden genomen en dat op veel stukken van de route. Weer mooie en uitdagende stukken in ieder geval in de buurt van Venray en in de bossen van Overloon.

We waren wel op na afloop. Voor een deel omdat we met heen en terug rijden vanaf mijn schoonouders, die in Holthees wonen, toch dik 55km gereden hebben maar vooral vanwege een aantal hele zware stukken. Zeker drie stroken met zeer zware zuigende ondergrond waar snelheid houden een aanslag op de benen betekende.

Een klein minpuntje tov 2008 vond ik dat toen onze fietsen professioneel schoongespoten werden door iemand die duidelijk wist wat hij deed. Nu stonden er jonge kinderen om dat te doen. Hoe sympathiek ook, daar worden de fietsen niet echt schoon van. Ik heb het nog maar even van hun overgenomen.

– Posted using BlogPress from my iPad

Location:Vierlingsbeek

Categorieën: Mountainbike