Ik heb nu een paar weken Spotify en ik vind het steeds leuker! Alleen al het zoeken door de Spotify database met de iPad Sonos app is fantastisch. Leuk om gezamenlijk na het eten te bedenken wat je wel eens zou willen horen en van het één komt dat automatisch het ander. Maar in combinatie met de desktop app wordt het allemaal nog leuker. Het is dan helemaal simpel om ergens te beginnen met zoeken en vervolgens te zwerven (een andere term lijkt me niet passender) door de Spotify database via bijvoorbeeld de ‘Related artists’. Ook leuk zijn de soms korte, soms uitgebreide biografieën van artiesten en bands. Als je nu iets leuks tegenkomt (bij mij zijn dat eigenlijk altijd volledige albums) dan sleep ik ze even naar links en heb ik zo maar een extra playlist. Even later verschijnt die ook in mijn Sonos en Sonos app en spelen maar ;-). Op die manier heb ik met een half uurtje spelen met Spotify nu een verzameling van meer dan 20 albums als playlists staan die ik allemaal eens wil beluisteren. Van artiesten waar ik al iets van had, van bands die ik kende maar waarvan ik nog niets had maar ook van bands die ik nog niet kende maar waarop ik gestuit ben via de ‘Related artists’.

Ook leuk lijkt me de mogelijkheid om gebruik te maken van de social networking mogelijkheden van Spotify. Ik kan dan mijn playlists of sommige playlists delen met andere Spotify gebruikers. Nu maar hopen dat veel vrienden Spotify gaan gebruiken. Hier ga ik ook nog wel mee experimenteren. Ik ga ook nog proberen op een of andere manier mijn Spotify playlists in mijn blog te krijgen. Meer daarover binnenkort.

Nog een leuke link met Spotify tips and tricks: http://www.areyouspotified.com/.