Gisteren hadden Christel en ik met Jeroen en Auke afgesproken om te gaan mountainbiken. Het weer was mooi, de temperatuur lekker, dus niet hield ons tegen. We hebben gezamelijk zo’n 42km gefietst en Christel en ik nog 10km extra heen-en-weer naar de Dolfijn. Omdat Jeroen en Auke fietsen moesten huren zijn we daar, in Mook, gestart.

Ik had Bas om advies gevraagd voor het eerste stukje: eerst eventjes warm draaien op de verharde weg, de Rijksweg richting Plasmolen. Dan linksaf het bos in en met een venijnige eerste klim (begon goed, werd steeds steiler) naar de Zevendalse weg. Daar overgestoken naar de overkant van het Zevendal en zo langs het Zevendal en door het weiland aansluiting gevonden op de rode route. Op het eerste stuk rode route ging Auke helaas onderuit maar gelukkig geen echte schade, anders dan een flinke portie schrik. Vlak voor de weg Mook – Groesbeek ligt een kort, stijl, lastig klimmetje waar Christel de eerste foto’s genomen heeft.

Na oversteek van de weg Mook – Groesbeek volgt dan uiteraard een keer de bij lokale mountainbikers befaamde zandhelling in de buurt van Molenhoek. Een helling uit twee delen. Het eerste deel is lastig maar te doen. Jeroen had twee pogingen nodig maar kwam dan uiteraard zonder veel problemen boven. Jeroen en ik hebben het tweede deel nog even geprobeerd, kwamen tot de helft en liepen toen vast in het mulle zand. Dat stuk is eigenlijk alleen in de winter te doen. Gelukkig loopt parallel nog een mooie klim door het bos die zwaar maar haalbaar is.

Hierna lekker toeren over de rode route tot aan het Zeefvliegveld in Malden waar we even wat gedronken hebben. Hierna een stukje groene route, lekker spelen in Heumens oord op de heuveltjes en op naar de befaamde Dubbele Looie Piep. Erg lastig maar iedereen haalde het. Jeroen had een tweede poging nodig en vond het, getuige de foto’s, niet triviaal.

Vervolgens via zo min mogelijk asfalt terug naar Mook. Soms leverde dit nog wel wat uitdagingen op, zoals dit laatste klimmetje vlak voor Mook wat volgens Auke echt niet meer had gehoeven.

Een lekkere tocht en hopelijk hebben Jeroen en Auke de smaak te pakken om dit vaker te doen!

Categorieën: Mountainbike