Ha! Wij vonden dat we vanwege de afgebroken vakantie nog wat te goed hadden en dus hebben we besloten om in tegenstelling tot andere jaren nog twee weken vakantie te nemen in het najaar. Christel kwam met het idee om dan naar Sicilië te gaan. Dat gaan we dus halverwege oktober doen: eerst een week wandelen en dan een week fietsen. Zoals wij gewend zijn weer een erg actieve vakantie dus.

Het eerste stuk is een 8 daagse individuele wandeltrekking vakantie met de welluidende naam “Dansen op Vulkanen”. We gaan wandelen op de Eolische eilanden Lipari, Vulcano en Stromboli. Tenslotte wandelen we ook nog eens op de flanken van de Etna. Uiteraard wordt dit gecombineerd met heerlijk eten in leuke Italiaanse hotelletjes en restaurantjes.

Hierna doen we de 8-daagse fietsvakantie “Tour in Bici” waarbij we in fietstrektocht maken door het zuid-oosten van Sicilië. We komen o.a. in Modica, Noto en Syracuse. We fietsen van hotel naar hotel maar gelukkig wordt de bagage vervoerd (trouwens ook bij het wandelen). De beste 2 ijssalons van de wereld schijnen in Noto te zijn en nog dicht bij ons hotel ook (zo heb ik ergens gelezen; kan helaas niet meer terugvinden waar). Leuk voor Christel en vast ook voor Leon.

Beide stukken reis hebben we geboekt bij Enotria Travel, een echte Zuid Italië specialist. We zijn benieuwd! We kunnen bijna niet wachten op 9 oktober. Maar eerst moet Leon nog 40 worden en Christel nog tentamen doen.

Categorieën: Vakantie

1 reactie

Liesbeth · 2009/10/08 op 20:58

Goeie reis morgen en heel veel plezier!

Gesloten voor reacties.