Vandaag heb ik me nogmaals met Picasa bezig gehouden. Naar aanleiding van wat vragen van mijn schoonmoeder. Nu om daadwerkelijk foto’s van een SD card te importeren (die uit de camera kwam). Op die SD card stonden foto’s die over een hele tijd genomen zijn, zo ongeveer gedurende het laatste half jaar. Snel importeren kan alleen maar naar één map waarvan je zelf de naam moet ingeven. Daarna moet je dus alsnog op bijvoorbeeld dag indelen, toch één van de meest voorkomende manieren om foto’s te organiseren! Waarom geen gebruikersvriendelijk programma dat bij importeren al zelf een duidelijke indeling kiest? En of dat nu in de vorm van mappen of albums is maakt me dan niets uit. Maar wacht! Natuurlijk bestaat die software al … en de naam is iPhoto. Maar ja, dan wel alleen maar op de Mac ;-). Suggesties voor goede tegenhangers voor Windows zijn absoluut welkom. Tot die tijd naast Picasa toch maar weer Zoombrowser geïnstalleerd omdat Zb de gewenste functionaliteit voor importeren in ieder geval bevat, al is het voor de rest een zeer matig programma.