Na de inspanningen van vorige week was het deze week een kwestie van even wat gas terugnemen. En naast dat gas terugnemen wel het hardlopen weer opgepakt, want de eerste wedstrijd, de Nijmeegse Bruggenloop op woensdag 21 september, nadert rap.

Na samen rustig hardlopen op zondag heb ik een pittige training met LOL Malden afgewerkt op maandagavond. En op dinsdag vierden we dan mijn 47e verjaardag. Lekker relaxed met zijn tweetjes. De agenda’s zitten wat te vol om nu ergens een feestje te geven. Dat komt later wel samen met Christel omdat we op haar verjaardag waarschijnlijk toch in Nieuw Zeeland zullen zitten. We hebben mijn verjaardag gevierd met een relaxte fietstocht tussen Maas en Waal. Een aardige tocht van ongeveer 55km met een lekkere lunch bij Moeke Mooren, ongeveer halverwege, even voorbij Appeltern. En natuurlijk ’s avonds uiteten en wel bij Berlin Bistro, een nieuwe culinaire hotspot in Nijmegen. Genieten van prachtige gerechten in een gemoedelijke sfeer.

Donderdag was voor ons een Zuid Limburg dag, met familiebezoekjes en tussendoor een mooie wandeling vanuit Wijlre (deze), eerst een paar kilometers door het Geuldal en daarna omhoog naar de heuvels rond het Geuldal. Met het mooie nazomerweer was het echt genieten.

Vrijdag was weer een hardloopdag (en voor Christel ook nog een zwemdag) en zaterdag stond dan de eerste toertocht van het seizoen op de agenda, de Holland Classic georganiseerd door de NTFU vanuit Papendal. We reden beide MTB lussen, de rode 40km en de blauwe 20km, samen dus 60km. De Rode lus had wel wat aardige stukken maar ook veel en lange stukken asfalt. De Blauwe lus was echter heel gaaf. Allemaal niet bepaald moeilijk en uitdagend maar we hebben toch een lekkere tocht kunnen rijden. Onderaan dit verhaaltje staat een videoclip die ik gemaakt heb met materiaal dat ik gefilmd heb tijdens de toertocht met mijn nieuwe Sony HRD-AS50 action cam. Deze camera heeft meer mogelijkheden dan mijn vorige en vooral is hij voorzien van beeldstabilisatie wat aan het filmpje goed te zien is.

Komende tijd ga ik wat tijd stoppen in het monteren van video’s van onze TransAlp. Die zijn nog wel met mijn oude camera opgenomen en zullen dus wat minder van kwaliteit zijn.