Eindelijk eens de tijd genomen om mijn website onder handen te nemen. Ik vond dat de site een modernere look moest krijgen en ik wilde WordPress graag bijwerken naar de nieuwste versie. En zie hier het resultaat! Ik heb de volgende stappen uitgevoerd om dit resultaat te krijgen:

 1. WordPress bijgewerkt naar de laatste versie, d.w.z. 3.1.0 ten tijde van de upgrade.
 2. Uitgeprobeerd welke plugins ik nog nodig had of eventueel moest vervangen. Een plugin voor menu’s en een plugin voor het linken naar bestaande content bleken niet meer nodig want betreffende functionaliteit is nu ingebouwd in WordPress.
 3. Diverse thema’s gedownload en uitgeprobeerd. Eigenlijk wilde ik het veel gebruikte en veelzijdige Suffusion thema gebruiken, maar ondanks dat mijn provider het maximale geheugengebruik van PHP recent verhoogd heft van 32MB naar 48MB bleek Suffusion in combinatie met de plugins die ik in ieder geval nodig heb simpelweg te veel geheugen te gebruiken. Ik ben uiteindelijk uitgekomen op het elegante Magazine Basic thema.
 4. Als eerste heb ik het eea geconfigureerd aan het thema en een menu bar volgens de nieuwe methode toegevoegd,
 5. Vervolgens heb ik het thema op een paar punten aangepast:
  • Stijlaanpassingen voor links, kopjes, bullet points in de widgets etc.
  • Toevoegen van een searchbar in de menu bar.
  • Het image voor de menu bar aangepast. Ik heb als uitgangspunt de menu bar van de Aia site genomen omdat ik die nou eenmaal strak vind.
  • Een Nederlandse vertaling toegevoegd. Helaas werkt de Nederlandse vertaling voor WordPress zelf niet helemaal goed, zodat soms nog een term hier en daar onvertaald is. Dat fix ik ook nog wel een keer.
 6. Tenslotte ben ik gaan spelen met Photoshop Elements 8 voor Max OS X om het header image te maken. Na vele minder geslaagde pogingen ben ik redelijk tevreden met het resultaat.

Een aantal kleinere zaken wil ik nog wel aanpakken maar volgens mij is het al een hele vooruitgang.

Categorieën: Web development