7,2 kilometer, 200 hoogtemeters

Na een laatste ontbijt in Braunwald op het terras van Tödiblick, met wederom dat geweldige uitzicht en ook nog eens bij heel helder weer, zijn we naar de Braunwald Bahn gelopen (de bagage was al vooruitgestuurd). Nog voor 11:00 zaten we in de auto en om 13:00 waren we in Fontanella. Onderweg kwamen we grappig genoeg een paar kilometer door Lichtenstein. Het ene moment zaten we nog in Zwitserland, een paar minuten later in Oostenrijk maar zonder de grens Zwitserland-Oostenrijk over te steken ?. 

In Fontanella zitten we deze week in hotel Schäfer, wederom een mooi hotel met een heel fraai uitzicht. Dit hotel is wel een stuk luxer en onze kamer (en balkon) een stuk groter. Handig dat dit hotel ook twee laadpalen in de parkeergarage heeft. Hebben we vandaag meteen gebruik van gemaakt. Oorspronkelijk hadden we bedacht onderweg te laden bij een snellader maar waarom eigenlijk? Wetende dat het hotel oplaadpunten heeft. We konden gelijk in onze kamer. En nadat we geïnstalleerd waren lunchten we met de Mittagsjause die vanaf 14:00 klaarstaat in het hotel voor de gasten.

Omdat we lekker ruim in de tijd zaten konden we ook nog een wandelingetje maken. We liepen naar een nabij gelegen meertje, de Seewaldsee. Fraai gelegen en de weg er naartoe bood fraaie uitzichten op bergen en op Fontanella. Christel heeft kort pootje gebaad in het meertje, vanaf een dobberende vlonder met een schooltje voorntjes die op 1-2 meter afstand bleef rondzwemmen en die stukjes appel duidelijk erg lekker vonden! Waarna we op een terrasje een heerlijke Holunder (Vlierbloessemlimonade) dronken.

Alle leden van de familie die dit hotel runt zijn ook wandelgidsen en dus prima in staat om ons van advies te voorzien. Tijdens het nuttigen van een kopje thee op het terras hebben we met één van hun (tenminste we denken dat het ook een lid van de familie is) overlegd over ideeën voor morgen. Het wordt dan mooi en warm weer en dat vraagt om een wandeling op hoogte met mooie uitzichten. We gaan het morgen meemaken!

Download file: Seewaldsee 2.gpx

1 reactie

RiAnt · 2023/06/25 op 23:07

Veel wandel plezier in Oostenrijk, het kan bijna niet mooier zijn dan de afgelopen week. Groetjes

Gesloten voor reacties.