Het slechte weer vanochtend kwam ons goed uit. Beetje uitslapen, rustig de tijd nemen voor ons ontbijt en een hotel boeken voor komende week. We hebben een hotel voor een hele week, vanaf aanstaande zondag, geboekt in Fontanella in het Grosses Walsertal. Schijnt een nogal goed restaurant te hebben dus dat wordt weer genieten. Meteen even nagevraagd of ze laders bij het hotel hebben en ja hoor, dat hebben ze! Ook handig voor de terugweg straks.

Tegen 12:00 zijn we naar het ‘centrum’ van Braunwald gelopen om het treintje naar beneden te nemen. Vanaf daar met de trein naar Glarus om een beetje te shoppen, te lunchen en nog wat rond te kijken. Eerste wat ons opviel: al die auto’s! Een autoloos dorp went heel snel. Nu is Glarus weliswaar de hoofdstad van kanton Glarus maar heel veel stelt het niet voor. Dat komt ook omdat ergens in de negentiende eeuw het stadje zo goed als helemaal is afgebrand. Echt oude gebouwen staan er dus niet meer. Maar we hebben ons wel vermaakt en brachten ook een kort bezoekje aan het Kunsthaus waar een drietal interessante tentoonstellingen waren. Met een half uur hadden we daar alles wel gezien. Na wat rondlopen hebben we iets gedronken op een leuk en gezellig terras in een parkje voordat we weer de weg terug aanvingen. Een stukje met de trein, dan de bus en vervolgens weer de tandradbaan omhoog naar Braunwald.

Omdat we eindelijk weer eens, sinds lange tijd, in Zwitserland waren, wilden we ook weer een avond kaasfondue eten. Dat hadden we vanochtend bij het ontbijt geregeld. Het was uiteraard heel lekker! En natuurlijk niet erg gezond maar morgen wandelen we dat overschotje aan calorieën er wel weer vanaf. We gaan dan een flink stuk klimmen (meer dan 800 hoogtemeters).

Categorieën: Vakantie

1 reactie

Liesbeth · 2023/06/24 op 17:00

Leuk al die verhalen weer en mooie foto’s (zelfs een wijfie, leuk!)

Gesloten voor reacties.