Langlaufen dus. Dat stond voor vandaag op het programma. Het kwam neer op een uurtje les, en daarna aardig wat vallen en opstaan. En tenslotte lekker glijden over de gemakkelijker stukken. Langlaufen ziet er zo simpel uit, maar dat is het niet als je begint of als je zoals wij jaren geleden een paar dagen wat geprobeerd hebt.

Het was dus slim dat we voor vandaag een uurtje les geboekt hadden. Natuurlijk veel te weinig om het echt te leren maar genoeg om een beetje wat te kunnen. Apropos die les. Die hadden we voor 10:00 uur geboekt maar de skischool had een fout gemaakt en de leraar voor ‘s middags gereserveerd. Gingen wij uiteraard niet mee akkoord, want dan bleef weinig van de dag over om zelf nog wat lang te laufen. Het lukte hun alsnog om een lerares voor 11:00 uur op te trommelen. Dat was prima voor ons. Kopje koffie om de tijd te overbruggen en toen was het tijd voor het lesje. 

De les bestond uit de echte basisdingetjes, inclusief hoe je het beste weer kan opstaan als je valt. Dat kwam mooi van pas. Hadden we de rest van de dag toch wel een aantal keren nodig. Ik zeker. Christel ging het wat beter af. Na het uurtje les besloten we de loipe waar we op geoefend hadden te vervolgen. Die liep namelijk langs ons hotel. Konden we daar mooi lunchen. Het was wel weer een keer tijd voor Kaiserschmarren! 

Na de lunch hebben we de loipe verder gevolgd naar het langlaufcentrum. Niet zonder vallen en opstaan overigens. Maar gelukkig ging het lekker glijden ons ook steeds beter af. Op een andere loipe die zo goed als vlak was konden we dat glijden nog beter oefenen. Die loipe hebben we dan ook twee keer gedaan met tussendoor een korte pauze met warme chocolademelk. Daarna hebben we vanaf het langlaufcentrum de lange loipe richting ons hotel genomen. Ik ben, na een laatste val, gestopt bij de langlaufverhuur. Christel is nog doorgegaan tot ons hotel en heeft de spullen daarna teruggebracht. Ik heb uiteindelijk 7,5 km lang gelaufen en Christel een kleine kilometer meer. Ik denk dat we beiden morgen de nodige spierpijn zullen hebben. Christel voelde al direct na het stoppen dat wandelen minder soepel ging. Morgen gaan we daarom rustig een dagje skiën. Voor ons toch minder vermoeiend dan langlaufen of sneeuwschoenwandelen. 

Wederom gezellig zitten kletsen met het Vlaamse stel aan de tafel naast ons. En vanavond was er tijdens en na het diner live muziek door 3 muzikanten die puur instrumentaal een grote en leuke variatie ten gehore brachten.


1 reactie

RiAnt · 2023/01/18 op 00:34

Wat een dag, vallen en opstaan als ik daar nog aan denk, toen dacht ik nooit meer. Wel fijn dat het weer mooi was. Jullie zullen vannacht wel slapen. Mooie dag morgen.

Gesloten voor reacties.