We zijn zowel gisteren als vandaag gaan skiën in het skigebied van Hochötz, een mooi klein en overzichtelijk skigebied op 20 minuten rijden van Niederthai. We schrijven maar één blog voor deze twee dagen omdat het toch dezelfde activiteit in hetzelfde gebied betrof. En omdat we gisterenavond de hele avond gezellig hebben zitten kletsen in de lounge met het Nederlandse stel waar we op maandag de sneeuwschoenwandeling mee gemaakt hebben. 

Het was gisteren echt schitterend weer, zo ongeveer Kaiserwetter: meest zonnig en koud. We hebben dus niet alleen van het skiën genoten maar ook van de mooie bergpanorama’s. Rond half twaalf stonden we op de piste. We hebben tot net voor 16:00 geskied, zo’n beetje kriskras door het skigebied. Het was extreem rustig op de piste. Vaak genoeg zagen we voor ons en achter ons helemaal niemand en geen moment hebben we hoeven te wachten bij de liften. Sterker nog, we zaten gisteren geen enkele keer met anderen in de lift! Het skigebied biedt een paar blauwe pistes maar al snel ontdekten we dat die blauwe pistes, op een paar uitzonderingen na, niet erg interessant waren. Ze dienen vooral om delen van het skigebied met elkaar te verbinden en zijn vaak een soort weggetjes door de bossen. Positief is wel dat nergens ‘geprikt’ hoeft te worden. Overal kun je gewoon door. 

We werden vandaag wakker met een vers pakje (paar centimeter) sneeuw. Althans bij het hotel. Honderd meter lager (aan het begin van het dorp) was nauwelijks iets gevallen. Dat wisten we niet dus hebben we maar even nagevraagd of we de sneeuwkettingen nodig hadden. De hoteleigenaar stelde ons gerust. Nergens voor nodig en aan het eind van het dorp is de weg vrij. Dat bleek dus ook zo. Her en der zagen we hoger op de hellingen wat verse sneeuw maar pas in het skigebied was er weer (veel) meer verse sneeuw gevallen. Die sneeuw ging overigens gepaard met lagere temperaturen. Het was vandaag gemiddeld -10, hogerop wat kouder. Met de juiste kleding en de aan de piste gekochte onderhandschoenen voor Christel is was het prima te doen. Het was overigens grijs vandaag en de hele tijd vielen er enkele mini-sneeuwklokjes naar beneden.

De pistes waren weer heerlijk vandaag. Het was wel wat drukker door meerdere groepen, vooral skiklasjes, zodat we zelfs een keer een paar seconden moesten wachten en een keer met anderen in de lift zaten. Desalniettemin waren hele stukken pistes nog steeds leeg. Heerlijk! Op de op één na laatste piste kwamen we helemaal niemand tegen. Misschien is die piste niet zo populaire omdat die uitkomt bij een oude stoeltjeslift. Het is echter wel een hele gave piste die we vandaag twee keer deden. Toen we met die lift de laatste keer boven kwamen ging het even mis. We weten niet precies wat er mis ging, maar ik viel net na het uitstappen en Christel was te laat met uitstappen en kwam anderhalve meter met haar ski’s boven de grond te hangen. Een hoop gedoe dus, maar het liep met een sisser af. Het was ondertussen alleen behoorlijk laat waardoor we nog maar heel beperkt de tijd hadden voor de laatste piste die we wilden doen. Toch gedaan en bij de lift bleek dat we nog 3 minuten hadden voordat die lift zou stoppen!

Na deze heerlijke laatste dag skiën waren we even na vijven terug bij ons hotel. Mooi op tijd voor het bezoek aan de wijnkelder waar Peter, de hoteleigenaar, een proeverij hield van 17-18 uur. We konden o.a. wijn, kaas en vleeswaren proeven. Daar kwamen we het Nederlandse stel waar we gisteren de avond mee  door brachten ook weer tegen. Het was leuk, lekker en gezellig. 

Net als de overige avonden was het avondeten in het hotel ook weer erg goed. Lekker, origineel met veel wildgerechten. Zo aten we vanavond voor de tweede keer een overheerlijk gerecht met gems. 


2 reacties

RiAnt · 2023/01/20 op 00:21

Wat weer een paar mooie dagen en mooie foto’s. Voor morgen gezond weer op en ook een mooie dag. Voor nu welterusten

RiAnt · 2023/01/20 op 00:18

Wat weer een paar mooie dagen en mooie foto’s welterusten en voor morgen gezond weer op en een mooie dag. Voor nu welterusten

Gesloten voor reacties.