Van Bruchsal naar Baden-Baden, 75,5 kilometer en 300 hoogtemeters. 

Voor een keer waren we mooi op tijd weg. Voldoende tijd dus om een ommetje te maken om het barokke paleis van Bruchsal te aanschouwen, een groot en mooi complex. 

De eerste helft van de route tot even na de lunch in Karlsruhe-Durlach was weer heel mooi. Over landelijke weggetjes, door mooie dorpen, regelmatig kruip-door-sluip-door de dorpen (of zijn het stadjes?). Opvallend van de route is dat in de stadjes veel moeite wordt gedaan de drukte te vermijden. De route leidt dan bijvoorbeeld over een vrijliggend fietspad langs een beekje dat door het stadje stroomt. Veel van die stadjes hebben een oud centrum met mooie vakwerkhuizen of andere mooie gebouwen met vaak rode zandsteen ornamenten. 

Het tweede deel van de route was wat saaier. Minder fraaie dorpen en regelmatig ook langs wat drukkere wegen. En vlak, wat zeker ook bijdraagt aan de wat saaiere route. 

En het was weer eens maandag, dus we hadden wat moeite een plekje te vinden om nog van een ijsje of drankje te genieten. Uiteindelijk kwamen we in een grappig cafeetje terecht waar we een heerlijke Schorle dronken. Ook ‘s avonds, in Baden-Baden, waren een aantal restaurants gesloten maar het Italiaanse restaurant waar we uiteindelijk terecht kwamen serveerde een verrukkelijke pasta met veel zeevruchten. Daarmee was het wel een Italiaanse dag wat eten betreft want ook de lunch in Durlach was bij een Italiaanse restaurant (ook heerlijk trouwens). En natuurlijk dronken we weer een ‘glaasje’ wijn bij het eten. Dat staat tussen aanhalingstekens omdat de standaard maat voor een glas wijn hier 0,2 l is ipv de bij ons gebruikelijke 0,125 l. En die 0,2 l is dan ook de ondergrens. Meestal is het meer!

Download file: Bruchsal_Baden_Baden.gpx

3 reacties

M · 2022/09/06 op 19:33

Mmoie foto’s en verhaleen weer!

MariaAb · 2022/09/05 op 22:42

Het is allemaal weer bijzonder mooi op jullie fietstocht. Wij genieten met jullie mee (en zijn ook wel een beetje jaloers, maar niet op de heenreis per trein!). En morgen mag Leon met een kroontje op fietsen (hiep hiep hoera!). Maak er maar een mooie fietsdag van, of een feestelijke rustdag.

    Leon · 2022/09/06 op 07:49

    Dank je wel. Het wordt vast een mooie fietsdag (met veel op en af maar wel wat minder kilometers). We overnachten vanavond in een heel luxe hotel met een, volgens internet, erg goed restaurant (Bib Gourmand). De komende dagen doen we dan wat rustiger aan.

Gesloten voor reacties.