Van Baden-Baden naar Durbach, 58 kilometer en 650 hoogtemeters. 

Happy birthday to me! En weer vieren we mijn verjaardag ‘on the road’. Mijn 53e verjaardag om precies te zijn. Natuurlijk speelde een groot deel van mijn verjaardag zich af op de fiets. En wel tussen de fruitbomen. We fietsten grotendeels tussen wijnranken en fruitboomgaarden. Het fruitige gevoel van vandaag werd nog eens versterkt door een gelukstreffer: direct langs onze route bevond zich een fruitstal met van alles en nog wat maar, voor ons interessant, ook met kwetsen en mirabellen. Zo lekker! Voordat we bij ons hotel aangekomen waren, hadden we al meer dan de helft van de mirabellen opgesnoept. 

De route vandaag, voornamelijk door de Kronau, zoals het wijngebied hier heet, was echt ontzettend mooi. Maar ook pittig. Vanwege het vele op en af, soms heel steil, waarvan een deel in de volle zon bij 28 graden. Er was bewolkt weer voorspeld maar de wolken hadden zich waarschijnlijk vergist in de route. Na vanochtend waren ze nauwelijks meer in staat de zon te temperen. Naast de fruitboomgaarden en wijnranken waren de vele dorpjes weer erg fraai. 

Om mijn verjaardag luister bij te zetten overnachtten we in een luxe hotel met een geweldig restaurant. We hebben daar een heerlijk vijf-gangen diner genoten voorzien van de nodige heerlijke wijnen. 

We zijn ondertussen trouwens wel toe aan een pauze. Daarom morgen maar een kort stukje en daarna 1,5 dag rust of toch in ieder geval niet fietsen.

Download file: Baden_Baden_Durbach_verjaardagsrit_.gpx

1 reactie

RiAnt · 2022/09/06 op 23:20

Wat kijken die pruimen lekker, zo zie je ze hier niet. Welterusten dat zal wel lukken denk ik na zo’n mooie verjaardag dag die bijna voorbij is.

Gesloten voor reacties.