Van Bad Schönborn naar Bruchsal, 77 kilometer en 860 hoogtemeters.

Het was een pittige dat vandaag. Een heuvelachtige rit met veel steile, tot 17%, middellange (meer dan 1 km) klimmetjes. We fietsten namelijk voor een groot deel door de Kraichgau. En dat gebied wordt ook wel het ‘land van duizend heuvels‘ genoemd. Hoog zijn ze niet (het drielandenpunt ligt hoger) maar talrijk wel. Dat maakte het ook een hele mooie rit. Dat het pittig was kwam ook door het heerlijke maar ook warme weer. Veel zon en die heeft nog altijd veel kracht. En natuurlijk waren we wat laat vertrokken waardoor we pas om 18:45 bij ons hotel in Bruchsal waren. 

Het eerste stuk na Bad Schönbronn was nog redelijk vlak en niet heel erg bijzonder maar al snel volgden heuvels, wijngaarden en mooie dorpjes met heel veel vakwerkhuizen elkaar op. En af en toe was er ook een fraai kasteel te zien. Het mooiste zicht op een kasteel hadden we vanaf een hele steile klim. De foto laat dat kasteel, fraai op een top gelegen, goed zien. Dat kasteel zagen we overigens even voor onze lunch. 

De lunch genoten we in een wat groter dorp, Sulzfeld, in de gezellige Biergarten van Badischer Hof. Wij namen het gerecht van de dag, Bandnudeln mit gemischtes Braten of zoiets. Het was lekker maar wel ontzettend veel vlees (250-300 g!?). De lunch verschafte ons wel de broodnodige nieuwe energie voor al het klimwerk wat daarna kwam. Hieronder ook een lus over de Horn, een top en uitzichtpunt bij Oberderdingen. Die lus was eventueel over te slaan maar natuurlijk wilden wij die beiden fietsen. Stevig klimmen in de volle zon, daarna wat op en neer door het bos, gevolgd door een heerlijke en deels razende afdaling naar het stadje. Het is ons voor die klim gelukt om een paar heerlijke pruimen langs de kant van de weg te plukken. Kwetsen en mirabellen. Klein maar fijn. Wat verder niet onvermeld mag blijven is dat we de hele dag steeds weer appelbomen langs de weg tegenkwamen. En heel veel afgevallen appels, en peren, op het wegdek. Op veel plekken kon je de heerlijke geur van appels ruiken! Naast wijngebied is het dus ook een appelgebied. 

In het stadje na Oberderdingen hebben we opnieuw bijgetankt. Dit keer met een heerlijke ijscoupe, een Amarenenbecher. Genoeg energie voor de laatste 20 kilometer met nog een laatste pittige klim. Bovenaan namen we een iets kortere route naar ons hotel dan via de Badische Weinradweg. Het was laat zat! Na snel douchen hebben we lekker op een terrasje bij een Grieks restaurant gegeten.

Overigens is Bruchsal het stadje waar we jaren geleden tijdens onze fietstocht, die ons moest brengen van Malden naar de Bodensee, strandden. Christel kreeg toen longontsteking en is zelfs nog een paar dagen in het ziekenhuis van Bruchsal opgenomen geweest. Het hotel waar ik toen verbleef is volgens mij hetzelfde hotel als waar we nu verblijven.

Download file: Bad_Sch_nborn_Bruchsal.gpx

1 reactie

Riant · 2022/09/04 op 23:21

Weer een mooie dag vandaag, voor jullie, wel heet maar dat was het hier ook in de mooie Dalhia tuin.

Gesloten voor reacties.