57 kilometer en 470 hoogtemeters

We stonden op tijd op en waren mooi op tijd klaar met ontbijten. Maar toen we klaar waren met ons ontbijt begon het serieus te regenen. Dus hebben we wat gelummeld op onze hotelkamer en het centrum van Weinheim bekeken voordat we vertrokken. Het regende toen nog steeds een beetje. De regenjas was nog nodig, de regenbroek niet. 

Rond 11:15 zaten we op de fiets. Vanaf Weinheim was het aangename afwisseling van leuke stadjes en rustige weggetjes door de wijnvelden. Het weer verbeterde ondertussen totdat het weer gewoon zonnig was. 

Rond 13:00 waren we in het mooie Heidelberg. We namen daar een kleine omweg om over de oude brug en door de mooie Altstad te fietsen (en lopen, fietsen mocht niet overal). Aan de voet van de oude brug in de Altstad hebben we heerlijk geluncht. De lokatie, aan de oude poort, vroeg eigenlijk om een tourist-trap, maar dat was het dus niet!

Ook na Heidelberg bleef de route heel fraai. En nu in lekker zonnig weer. Een flink stuk na Heidelberg fietsten we nog op en neer door de wijnvelden. Het ging soms stevig op en af. In Wiesloch wilden we eigenlijk nog wat rondkijken maar er was een of ander evenement bezig waardoor dat niet kon. We genoten wel nog van een heerlijke Pflaumenkuchen met koffie bij een Konditorei. Goede uitvinding trouwens, zowel de Konditorei als de Kuchen. 

De lucht betrok ondertussen wel, maar het was nog maar iets van 15 kilometer naar ons hotel in Bad Schönborn. Helemaal droog hielden we het niet. Misschien hadden we toch iets minder moeten lummelen. Maar met 5 minuten schuilen hadden we het ergste weer achter de rug en konden we naar ons hotel fietsen. Een fraai en groot hotel. Helaas konden we daar niet eten omdat er een trouwerij was maar er waren diverse mogelijkheden op loopafstand. Een tafeltje reserveren was wel handig geweest (eigenlijk altijd op zaterdagavond) maar we konden nog eten op een leuk terrasje. Beetje fris, maar het eten was prima!

Nog een leuk dingetje m.b.t. het hotel: ze hadden een laken klaarliggen als alternatief voor het dekbed. Een simpele oplossing voor in de zomer maar het was de eerste keer dat wij dat zagen. 

Download file: Weinheim_Bad_Sch_nborn.gpx

1 reactie

Riant · 2022/09/03 op 23:51

Er is een liedje van ik heb mijn hart in Heidelberg verloren, daar kan ik me nu wel iets bij voorstellen met die mooie plaatjes.

Gesloten voor reacties.