We dachten het goed voor mekaar te hebben. Vanaf station Mook-Molenhoek via Venlo naar Düsseldorf waar we een IC naar Mannheim zouden pakken. Vanaf daar zouden we dan nog dik 20 kilometer fietsen naar Weinheim. Maar dat was buiten de Duitse Murphy gerekend. De IC ging niet verder dan Keulen vanwege een mankement! Alternatieve treinen genoeg, maar niet met fietsen. 

Via het Reisezentrum kregen we de suggestie om met een regionale trein naar Mainz te rijden waar over konden stappen op een trein naar Mannheim. We zouden dan wel wat later aankomen dan gepland. Maar ook dat feestje ging niet door want de trein naar Mainz had heel veel vertraging. Allerlei aansluitingen om vanaf Mainz naar Mannheim te komen hadden ook gigantische vertraging of waren we te laat voor. Via de app van de Deutsche Bahn een route via Darmstadt naar Weinheim gevonden. Zonder te fietsen, maar dan nog enigszins op tijd in Weinheim. Alleen had de trein van Darmstadt naar Weinheim ook weer meer dan een half uur vertraging. En dat voor een rit van 20 minuten. Enfin, na wat hartigs gegeten te hebben in Darmstadt, in onze tassen hadden we alleen zoet spul, arriveerden we om 20:30 in Weinheim. Best een gedoe, 6 treinen in plaats van 3, steeds weer de fiets trein uit, trein in, tas eraf, tas erop. En heel veel stations. 

Toch ook nog leuke dingen vandaag. In Venlo kwamen we een ander fietsend stel tegen, Sjoukje en Peter, waar we tot Düsseldorf gezellig mee hebben zitten kletsen. Hopelijk hadden zij meer geluk met hun reis naar Garmisch-Partenkrichen vanaf waar ze naar Rome willen fietsen. We hadden ook nog goed gezelschap aan een andere vakantiefietser die we in Düsseldorf tegenkwamen en die ook in Köln strandde. Hopelijk is hij vandaag naar Ulm gekomen. 

En het boemeltje langs de Rijn was ook erg mooi. Lange tijd reden we pal langs de Rijn, o.a. voorbij aan de Lorelei en aan vele heuvels met kastelen, ruïnes, kloosters, kerken, etc. 

Terwijl we dit schrijven zitten we op een terrasje aan een gezellig plein tussen de vakwerkhuizen met een lekker glas witte wijn. Wachtend op een Flammkuchen, om 22:00 uur!

Vanaf morgen fietsen we langs de Badischer Weinradweg naar Basel vanaf waar we volgende week zondagavond de nachttrein terug nemen naar Arnhem. 


2 reacties

RiAnt · 2022/09/03 op 10:23

Tjonge jonge wat een sensatie, maar toch gelukkig nog het hotel bereikt, hopelijk de komende dagen meer geluk, veel fiets plezier.

Leny W · 2022/09/02 op 23:28

Dus Nederland is niet het enige land met treinen die vertraging hebben.
Maar het spreekwoord luidt: een goed begin het het halve werk …..
en een minder goed begin de andere helft 😉

Gesloten voor reacties.