We fietsten vandaag naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Bratislava ligt maar een paar kilometer van de Oostenrijkse grens, dus logisch om op te nemen in onze route. Wat we er nu van gezien hebben maakt indruk. Een mooie burcht, hoog boven de stad, de statige Donau die door de stad stroomt en een prachtig lichtblauw kerkje.

We lunchten in Neusiedl. De route tot aan Neusiedl was weer eens heel erg mooi, zowel de eerste kilometers langs een wat bredere weg als de vele kilometers over een breed fietspad dat zich tussen de zonnebloemvelden en wijngaarden door slingerde. Waar we dus ook bepaald niet de enige fietsers waren. Voordeel was ook nog dat op veel plekken langs dat stuk van de route plekken waren om wat te drinken of te eten. Wij hebben bij zo’n Radlerimbiss van een lekkere Latte Macchiato genoten. 

We wilden lunchen in Neusiedl waar we wat van de route afweken om in het centrum op een terrasje neer te strijken. Viel dat even tegen! Of we hebben het centrum niet gevonden of er was niets gezelligs te vinden. Uiteindelijk zijn we maar verder gefietst, terug naar de route, en toen vonden we alsnog, langs de grote weg, een goed restaurant. We aten daar Eierschwammerl-specialiteiten (cantharellen). 

De kilometers die toen volgden waren met voorsprong de lelijkste van deze vakantie. Over een industrieterrein en langs een hele grote maar ontzettend lelijke outlet. En de fietsroute stuurde ons heel wat stukken over de grote parkeerterreinen! We fietsten er snel doorheen om weer in mooier gebied te komen. Na Parndorf fietsten we temidden van de windmolens. Er is hier al een heel groot windpark en er worden nog veel meer molens bijgebouwd. Het gaat om honderden windmolens. Indrukwekkend om verschillende molens in verschillende staat van opbouw te zien. Op één foto zie je, als je heel goed kijkt, mij bij de basis van een wiek staan. Gigantisch groot ding, zo’n wiek.

Na het windmolenpark, waar we via een aantal kaarsrechte fietspaden doorheen fietsten, werd de route mooier en mooier. We fietsten nog door een paar kleine dorpjes en kwamen even buiten Prellenkirchen over een fraai en deels onverhard fietspad langs ‘hobbitwoningen’. Dit zijn natuurlijk de opslagruimtes voor wijn en benodigdheden voor de oogst die we eerder ook al zagen bij Neusiedl. 

Uiteindelijk kregen we zicht op Bratislava. Al snel viel de burcht op die heel kenmerkend boven het centrum staat. En dichterbij kregen we steeds fraaier zicht op de burcht. Via een oude brug fietsten we het centrum van Bratislava in waar we snel ons hotel vonden. Een heel mooi hotel met een geweldig restaurant. Alles klopt hier!

Download file: Rust_Bratislava.gpx

1 reactie

Marie-Jose · 2022/07/04 op 14:00

Geniet nog maar lekker van jullie laatste dagen op vakantie!

Gesloten voor reacties.