Zoals voorspeld sneeuwde het vanochtend flink en aan de hele witte omgeving te zien had het dat de hele nacht al gedaan. Sterker nog, het bleef de hele dag door sneeuwen en dat doet het nu, terwijl we dit na het avondeten schrijven, nog. De voorspelling is dat het nogmaals een etmaal blijft sneeuwen. En zoveel sneeuw biedt natuurlijk uitdagingen en mogelijkheden. 

Er was ook nog eens heel veel wind voorspeld en daardoor was het onduidelijk of het skigebied wel open zou gaan. Nou dat viel mee. Wind was beperkt en nadat het iets minder was gaan sneeuwen zijn we naar Golm gegaan om lekker wat te skiën. Het zicht was verre van optimaal maar wel te doen. Een stuk beter dan gisteren. Op de pistes, die vast wel geprepareerd waren, had zich nog een hele laag poedersneeuw verzameld waardoor het skiën voelde alsof je door boter gleed. Gemixt met beetje golfslagbad effect (zachte sneeuwbulten). Het maakte het skiën vandaag best vermoeiend maar ook ontzettend leuk. 

Omdat we laat vertrokken waren vanaf ons hotel stonden we pas om 11:45 op de piste. De eerste afdaling was gelijk een lange dalafdaling van 8,5km. Waarna het tijd was voor de lunch. Na de lunch, bij het Mittelstation Matschwitz, verder omhoog en nog een dalafdaling gedaan van nu 8km (iets andere variant). Eenmaal beneden was het voor Christel tijd om naar het hotel te gaan voor haar geboekte massage. Ik besloot nog een keer naar boven te gaan. Eigenlijk wilde ik gewoon nog een keer de dalafdaling doen die er super goed bij lag. Ik dacht een leuke variant te doen en kwam prompt bij een andere lift uit en mocht dus nog een extra stukje skiën door de boter. Lucky me! Afgesloten met wel de bedoelde dalafdaling maar nu vanaf een hoger punt. Heerlijk! En net op tijd terug in het hotel voor de Nachmittagsjause na 27,3 km skiën (17 voor Christel). Christel had ondertussen genoten van haar rug- en nekmassage. 

Tenslotte was het eten vanavond memorabel. Ontzettend lekker! Het hoofdgerecht was gestoofd hert op selderiepuree. Waanzinnig. Het hert was ‘aus eigenem Jagd‘ en geschoten door Felix. Dat je het maar weet! Na het eten was er weer livemuziek waarbij ook nog een ballade werd gebracht aan de drie aanwezige Christines (een serveerster en een andere gast heten ook zo).

Categorieën: Wintersport

2 reacties

Leny Wijts · 2022/02/02 op 12:02

Prachtige foto’s. Mooi met besneeuwde bomen.

RiAnt · 2022/02/02 op 00:24

Wat mooi wit heel anders dan hier, regen en nog eens regen. Welterusten

Gesloten voor reacties.