De voorspellingen gaven aan dat het weer vanochtend nog wel redelijk zou zijn maar na de middag zou het flink sneeuwen bij harde stormachtige wind. Dus stonden we een beetje op tijd op en om 10:15 op de piste. Voor ons doen vroeg. Voor anderen vast heel laat. We waren vandaag in het Hochjoch skigebied. 

Voor de lunch hebben we een paar blauwe  pistes geskied die heerlijk waren en goed te doen. We namen de Panoramalift, een lange gondel die ons op 2375 meter hoogte bracht. En daarboven was het zicht beroerd en er was grote woei. De helling moest voldoende steil zijn om nog tegen de wind in maar beneden te skiën. Wat normaal een simpele en lekkere piste is, was nu een uitdaging de luxe. We konden niet eens meer zien wat omhoog of omlaag ging. Enige rust gaf de 450 meter lange skitunnel. Verder naar beneden werd het zicht weer wat beter en eenmaal tussen de bomen was het zicht prima. Nog één keer omhoog en toen was het tijd voor de lunch. Tijdens en na de lunch waaide en sneeuwde het nog harder en besloten we de dalafdaling te doen. Die was weer lekker tussen de bomen. Opvallend waren de vele plukjes korstmos, naalden en takjes die uit de bomen op de piste gewaaid waren. Nog nooit eerder zo meegemaakt. Halverwege de dalafdaling wilden we eigenlijk de Kropfen stoeltjeslift nog één keer omhoog nemen maar helaas. Dicht. De boodschap was: „nach runter fahren bitte, das Skigebiet schließt.“. Dat laatste stuk was een hele gave rode piste. Mooi met de nodige wat uitdagendere stukken en ietsjes drukker omdat iedereen naar beneden moest. In het totaal vandaag maar iets van 20 km geskied. 

We waren ruim op tijd in het hotel voor de Jausen. Wat we bijna nooit doen als we net zijn tweeën op vakantie zijn, deden we nu wel: een spelletje spelen. We hadden Keer op Keer meegenomen. Een erg leuk spel dat we deze vakantie vast nog weleens zullen spelen. Hierna bleef nog wat tijd om binnen te sporten. Christel heeft een half uurtje gezwommen (binnen & buiten!!) en lekker gebubbeld in het bubbelbad. En ik heb 50 minuten op de loopband gelopen. Een relaxte training met tempowisselingen en steeds veranderen van stijging.

Categorieën: Wintersport

1 reactie

Liesbeth · 2022/02/01 op 19:39

Ziet er nog steeds aantrekkelijk uit, zowel de piste als de schnitzel, als het spel. Alleen de tunnel lijkt mij wat teveel op een donker hol, maar dat valt waarschijnlijk ook heel er mee (anders zou je tegen elkaar aan skien, wat mij dan weer op de vraag brengt wat er gebeurd als je midden in de tunnel op elkaar botst en een been breekt?)

Gesloten voor reacties.